Naslovna Društvo Sotirovski: Pritužbe na rad JKP „Gorice“ vrlo osnovane

Sotirovski: Pritužbe na rad JKP „Gorice“ vrlo osnovane

0
Obilazak novog groblja foto: fb Dragana Sotirovski

Gradonačelnica Niša je sa svojim saradnicima obišla Novo groblje uoči Zadušnica. Ona je navela da će biti povećan broj radnika kako bi prostor bio uređen, ne samo u toku Zadušnica.

Dragana Sotirovski foto: fb Dragana Sotirovski

„Bili smo danas na Novom groblju da proverimo koliko još dodatnih radnika treba da angažujemo da bi 70 hektara prostora bilo uređeno, ne samo uoči Zadušnica, već stalno. Priključili su se radnici Javno komunalnog preduzeća „Mediana“, a od petka će i komunalni redari, komunalna inspekcija GO Palilula i Komunalna milicija. Veliki je prostor Novog groblja u Nišu, ali još uvek nedovoljno dobro sagledani problemi u funkcionisanju JKP „Gorica“. Pritužbe građana na nečistoću su vrlo osnovane“, objavila je gradonačelnica Sotirovski.

Ona je apelovala na građane da koriste gradski prevoz do Novog groblja, jer će ulaz automobilima biti zabranjen, a autobuske linije će imati pojačan red vožnje.

„S obzirom na to da će ulaz svim automobilima na Novo groblje u petak 17. i u subotu 18. februara biti zabranjen, osim vozilima sa nalepnicama i rešenjem za osobe sa invaliditetom, apelujemo na građane da koriste gradski prevoz, a redovne linije do Novog groblja imaće pojačan red vožnje“, dodaje se dalje u objavi Dragane Sotirovski.

JKP „Gorica“ je zadužena za održavanje aktivnih grobalja, izvođenje građevinskih radova na parcelama i za izradu i postavljanje spomenika.

Krajem prošle godine JKP „Gorica“ je preuzela održavanje zelenih površina na grobljima, a za čišćenje Novog groblja i groblja u Niškoj Banji je angažovala privatne firme iz Beograda, koje su kao grupa ponuđača dobile posao na tenderu vrednom 15,6 miliona dinara.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde