Naslovna Niš Sotirovski o spajanju bulevara Svetog Pantelejmona i Heroja sa Košara: Za dva,...

Sotirovski o spajanju bulevara Svetog Pantelejmona i Heroja sa Košara: Za dva, tri meseca imaćemo kompletnu saobraćajnicu

0
Vrtić na Panteleju,foto:GP018
Izgradnja saobraćajnice, koja će spojiti Bulevar Svetog Pantelejmona i Bulevar heroja sa Košara, je prema rečima gradonačelnice Niša u drugoj fazi, a završetak radova se očekuje za dva, tri meseca.

Mašine su na terenu, a gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski kaže da će završetkom te saobraćajnice bulevarskog tipa biti rasterećena Knjaževačka ulica i okolni deo Panteleja.

„Uveliko se radi na drugoj fazi Bulevara Svetog Pantelejmona. Naše mašine su na terenu, izgradnjom te važne saobraćajnice regulisaćemo saobraćaj i osloboditi deo grada od velikog broja automobila. Bitno je da ćemo dve veoma velike i važne gradske opštine Crveni Krst i Pantelej spojiti i onim ljudima koji koriste neku vrstu skraćenog puta do izlaza ka auto-putu dati mogućnost da brže i sigurnije dođu do tog izlaza“, navela je gradonačelnica.

Na prostoru Ardije, gde će proći produžetak Bulevara Svetog Pantelejmona, bivše Somborske ulice, vrše se arheološka ispitivanja, koja po svemu sudeći neće uticati na dalju gradnju Bulevara potpukovnika Gorana Ostojića.

Dragana Sotirovski,foto:GP018

„Ta saobraćajnica bulevarskog tipa će jako značiti ljudima koji žive u Panteleju i onima koji dolaze iz pravca istoka i izlaze na izlaz Centar. Verujem da ćemo u neko doba u roku od dva do tri meseca imati kompletno urađenu saobraćajnicu sa sve tri faze, pošto je prva završena, druga se trenutno radi i treća za dva, tri meseca“, dodala je Sotirovski.

Prema rečima predsednice GO Pantelej Nataše Stanković, u Panteleju će se u narednom periodu raditi i na uređenju drugih saobraćajnica.

Građevinske dozvole su izdate za ulicu Mije Aleksića, kao i za nastavak radova u Lapovačkoj i Staroplaninskoj. Ulica ruža, Ulica lipa i Borivoja Stevanovića u naselju Čalije su takođe u planu za obnovu za naredni period. Ona je dodala da su prioritet ulice iznad Gornjomatejevačke, kao i Gospodska ulica.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde