Naslovna Društvo Otvaranje vrtića u Panteleju za dva meseca. Izvođač tražio produženje roka zbog...

Otvaranje vrtića u Panteleju za dva meseca. Izvođač tražio produženje roka zbog vremenskih neprilika

0
U maju prošle godine položen je kamen-temeljac za izgradnju vrtića u gradskoj opštini Pantelej, a danas su predsednica GO Pantelej i gradonačelnica Niša obišle objekat u izgradnji. Najavljeno je da će objekat biti završen za 60 dana, jer je izvođač radova tražio produžetak roka, zbog nepogodnih vremenskih uslova tokom zime.

Kako je najavljeno prilikom polaganja kamena-temeljca prošle godine, u vrtić će biti upisano 120 mališana.

Predsednica Gradske opštine Pantelej Nataša Stanković je rekla da je ovo značajan događaj za opštinu, koja nakon 30 godina prvi put dobija vrtić.

Nataša Stanković,foto:GP018

„Zaista sam srećna što svedočim jednom značajnom trenutku za našu opštinu, s obzirom na to da se nakon 30 godina prvi put gradi vrtić na Panteleju. Ovo je jedno potpuno novo naselje, koje se izgradilo u poslednjih 10 godina i veoma je velika potreba za otvaranjem vrtića“, navela je Stankovićeva.

Parcelu za vrtić je na inicijativu meštana tog dela Panteleja ustupio investitor, koji je tu planirao izgradnju stambene zgrade.

Vrtić na Panteleju,foto:GP018

Rok za završetak izgradnje vrtića, koji će se zvati „Višnjica“, je bio 20. januar 2024. godine, a prema rečima gradonačelnice, izvođač radova „ASB Plus“ iz Beograda je zahtevao produžetak radova od 60 dana, zbog nepovoljnih vremenskih prilika tokom zime, kad je izgradnja bila otežana.

Dragana Sotirovski,foto:GP018

„Izvođač radova je tražio 60 dana produžetka roka, verovatno će Direkcija, odnosno nadzor, tu saglasnost dati. Ovo će biti jedan od pet vrtića koji smo mi u mandatu od četiri godine napravili i to je novi prostor za naše mališane i skraćenje liste čekanja. Sa onim vrtićem u Trupalu na teritoriji GO Crveni Krst, verujemo da će uz taj vrtić i vrtić tzv. Medikoterapija, lista biti potpuno ukinuta i da neće biti čekanja na upis dece u predškolsko“, poručila je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski.

Vrtić Pantelej,foto:GP018

Ona je dodala da ovaj deo Panteleja postaje novi centar grada i da će taj prostor biti kompletno uređen, uključujući asfalitaranje ulica i završetak Bulevara Svetog Pantelejmona.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde