Naslovna Aleksinac SNS pobedio na lokalnim izborima u Aleksincu, Merošini i G. Hanu

SNS pobedio na lokalnim izborima u Aleksincu, Merošini i G. Hanu

0
foto; redakcija

Prema preliminarnim rezultatima opštinskih izbornih komisija u Aleksincu, Merošini i Gadžinom Hanu na izborima je pobedila Srpska napredna stranka, a u Ražnju grupa građana Dobrica Stojković.

Stojkoviću, koji je i aktuelni predsednik opštine Ražanj, pobedio je sa 44,06 odsto glasova, a na drugom mestu u toj opštini je Srpska napredna stranka sa 28,88 odsto glasova.

Na glasačkim listićima u Ražnju nalazile su se još dve liste i obe su prešle cenzus i imaće odbornike u opštinskoj skupštini.

Socijalističkoj partiji Srbije pripalo je 9,49 odsto glasova, a grupi građana Verislav Velisavljević Verče 7,63 odsto glasova.

Na izborima za odbornike Skupštine opštine Aleksinac izlaznost je bila 54 odsto, a najviše glasova pripalo je Srpskoj naprednoj stranci – 60 odsto.

Koaliciji Socijalističke partije Srbije i Jedinstvene Srbije pripalo je 18,65 odsto glasova, grupi građana Ivan Dimić – Za bolji Aleksinac šest odsto, grupi građana Narodni pokret 3,69 odsto glasova i Stranci Rusa Srbije 2,72 odsto glasova.

Naprednjaci će u aleksinačkom parlamentu imati 29 odbornika od ukupno 41, SPS i JS imaće osam odbornika, grupa građana Ivan Dimić dva odbornika, grupa građana Narodni pokret jednog odbornika i Stranka Rusa Srbije kao manjinska jednog odbornika.
Cenzus u Aleksincu nisu prošle Ujedinjena seljačka stranka sa 2,29 odsto glasova i Srpska radikalna stranka sa 2,47 odsto glasova.

U Gadžinom Hanu na glasačkim listićima za odbornike lokalne skupštine nalazile su se samo dve liste – Srpske napredne stranke i koalicije SPS i Jedinstvene Srbije.

Pobedila je lista Srpske napredne stranke osvojivši 58,43 odsto glasova i 15 mandata u lokalnom parlamentu, dok će SPS sa 38,48 glasova imati 10 mandata.

Izlaznost je bila 80,85 odsto, a prvi put od uvođenja višestranačkog sistema socijalisti u toj opštini nisu pobedili na lokalnim izborima.

U opštini Merošina izlaznost je bila takođe visoka i iznosila je 78,52 odsto, a pobedu je odnela lista Srpske napredne stranke sa 59,43 odsto glasova i 20 mandata.

SPS i JS su osvojili 18,76 odsto glasova i šest mandata, Grupa građana „Srpska desnica za domaćinsku Merošinu“ Goran Mikić 7,38 odsto i tri mandata i Grupa građana „Merošina i selo“ Damjan Tomić 6,45 odsto glasova i dva mandata.

Na području Nišavskog upravnog okruga lokalni izbori su organizovani i u opštini Svrljig a tamošnja izborna komisija saopštiće rezultate u toku popodneva, dok u Doljevcu lokalni izbori nisu organizovani jer su vanredni lokalni izbori organizovani 2018. godine.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde