Naslovna Društvo Ruski ambasador boravi sutra u Nišu

Ruski ambasador boravi sutra u Nišu

0

Aleksandar Bocan Harčenko, ambasador Rusije u Srbiji boraviće sutra u Nišu i prisustvovaće svečanom obeležavanju 75 godina pobede u Drugom svetskom ratu.

“Sutra će u Gradskoj kući ukoliko pada kiša u 12,30  biti organizovana izložba SSSR u Drugom svetskom radu koja je već pripremljena. U večernjim satima biće održan koncert Marka Doleša, našeg poznatog voditelja i kantautora. Planirano je da održi koncert na Keju, ali ako ne bude uslova za to zbog vremenskih (ne)prilika koncert će biti održan u Oficirskom domu, a predstaviće se ruskim vojnim pesmama”, kaže Miloš Banđur.

Prema rečima Miloša Banđura obeležavanje ovog značajnog datuma počinje večeras kada će na fasadi robne kuće u centru grada biti projektovana slika sculpture “Majka otadžbina zove”. U Oficirskom domu biće prikazan film Bretska tvrđava koji govori o upadu nacističkih snaga u Sovjetski savez i snažan otpor koji su tom prilikom pružili branioci.

On dodaje da je parada kojom se obeležava Dan pobede nad fašizmom zbog epidemije korana virusa odložena i nije održana 9.maja. Tada je pomerena za 24.jun.

“Upravo iz tog razloga ovaj važan datum i ne možemo da obeležimo na jedan drugačiji, potpuniji način, koji bi uključio i širu javnost i bogatiji kulturno umetnički program”, dodaje Miloš Banđur.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde