Naslovna Društvo Savetovanje članova porodice u vezi nege nepokretnih bolesnika u kućnim uslovima

Savetovanje članova porodice u vezi nege nepokretnih bolesnika u kućnim uslovima

0

Zaposleni u službi Kućnog lečenja i medicinske nege sa palijativnim zbrinjavanjem Doma zdravlja u Nišu, 28. 09. 2013. godine organizovali su akciju u svojim prostorijama u ul. Rajićevoj br. 22 u vremenu od 08:00 do 13:00 sati. Akciji su prisustvovali članovi porodica koji imaju nepokretne i polupokretne bolesnike u sistemu Kućnog lečenja kod kojih postoje dekubitalne rane ili postoji opasnost da se one pojave. Nakon održanog predavanja o nezi nepokretnih bolesnika, u spontanom razgovoru nametnule su se i nove teme.

Ideja je bila da u interakciji sa članovima porodice pacijenta, koji sa njima provode 24 časa dnevno, saznamo koji to zdravstveni problemi tište naše pacijente i da pokušamo da ih zajedno rešimo.

Psihička podrška kako pacijentima, tako i članovima porodice da istraju u borbi sa dugom i teškom bolešću i prepoznavanje problema u ranoj fazi zauzeli su značajno mesto u našim razgovorima i sebe nametnuli kao novu temu za sledeću akciju u organizaciji Kućnog lečenja i medicinske nege sa palijativnim zbrinjavanjem.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde