Naslovna Društvo Promovisano 66 novih doktora nauka niškog Univerziteta

Promovisano 66 novih doktora nauka niškog Univerziteta

0
Svečana promocija 66 novih doktora nauka Univerziteta u Nišu
Svečana promocija 66 novih doktora nauka Univerziteta u Nišu foto: GP018

Danas je u velikoj sali Rektorata održana svečana promocija 66 novih doktora nauka Univerziteta u Nišu. Svečanost je održana povodom obeležavanja 59. godišnjice postojanja i rada niškog Univerziteta, a kandidate je u najviši naučni stepen promovisao rektor Univerziteta prof. dr Dragan Antić.

Mnogi, koji su odbranili svoje doktorske disertacije, već rade u nastavi i na fakultetima sa kojih su završili svoje akademsko usavršavanje.

Milica Mladenović
Milica Mladenović foto: GP018

„Uloženo je puno posvećenosti, truda i rada, u smislu vremena i aktivnosti, što mojih, što mentora. Ovo je kruna tog rada. Već sam u nastavi, tako da su dalji planovi u tom smeru, u karijernom smislu. Ovo je neki lični uspeh za mene na privatnom nivou“, kaže nova doktorka ekonomskih nauka Milica Mladenović.

Ona je kolegama poručila da doktorske studije nisu nešto za čim treba ići po svaku cenu.

„Kolege bi trebalo da nastave sa doktorskim studijama samo ako sebe pronalaze u nauci i profesorskom poslu. Ako osećaju da njih to lično zanima, i ,naravno, ako su već angažovani na nekoj visokoškolskoj instituciji. Mislim da je važno da pronađu oblast koja njih zanima, jer će to biti prava stvar. Da idu silom u neku oblast, koja jeste možda perspektivna trenutno, možda neće biti vrhunski stručnjaci u tome“, savetuje svoje kolege Milica Mladenović.

Ivana Marjanović, je takođe postala doktorka ekonomskih nauka. Kao i Milica, i ona trenutno radi na Ekonomskom fakultetu.

Ivana Marjanović
Ivana Marjanović foto: GP018

„Ovo je vrhunac moje akademske karijere i nešto čemu sam težila odmalena. Jako je velika čast biti promovisan u doktora nauka. Trenutno radim na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Nišu kao asistent sa doktoratom. Namera je da se usavršim dalje u svojoj oblasti i da promovišem nauku u široj zajednici“, navela je Ivana.

Rektor Univerziteta prof. dr Dragan Antić čestitao je kandidatima koji su odbranili svoje doktorske disertacije, kao i njihovim mentorima. U svom obraćanju im je poželeo puno profesionalnog uspeha i sreće u životu.

prof. dr Dragan Antić
prof. dr Dragan Antić foto: GP018

Ovom svečanošću obeležena je 59. godišnjica postojanja i rada Univerziteta u Nišu, a sutra će biti održana svečana promocija počasnog doktora nauka košarkaškog trenera Svetislava Pešića.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde