Naslovna Društvo Promocija pesme Modiglianija i spota, za koji kritičari kažu da je remek-delo

Promocija pesme Modiglianija i spota, za koji kritičari kažu da je remek-delo

0
Promocija pesme Modiglianija i spota
Promocija pesme Modiglianija i spota foto: PROMO

Promocija spota, koji je sniman kao kratki film, za pesmu „Uspavana dolina“ benda „Modigliani“ biće održana u galeriji DMV-a Niš, u zgradi starog Monopola u ulici Kraljevića Marka bb. Prikazivanje ovog spota, koji je sniman u duhu neo-noara, zakazana je za 22. april od 20 časova.

Spot je snimljen u duhu neo-noara, sa elementima stimpanka, poetskog ekspresionizma i nadrealizma. Spada u najskuplji projekat zadnjih 10-ak godina i već se u krugovima kritičara govori o remek-delu.

Aleksandar Todorović foto: fb arhiva

„Priča je o paradoksima ko smo to mi sami, o ljubavi prema ženi, porodici, o mladosti, o ljubavi prema životu i starim dobrim vremenima, kao i onima koji nisu više sa nama. Bez erotike, politike – samo emocija i sećanja. Najviše govori o izgubljenoj empatiji, koja je sa progresom moderne tehnologije nestala među ljudima. Zato je i radnja smeštena u neko Viktorijansko doba“, otkriva Aleksandar Todorović Modigliani.

Aranžman za pesmu je uradio Saša Ristić, gitare je svirao Dragan Jovanović Krle iz benda „Generacija 5“. Kompoziciju, tekst i režiju spota potpisuje Aleksandar Todorović Modigliani. Producenti spota su Milan Petrović i pokojni Minja Marković iz „Lutajućih srca“. Bend čini i Dejan Todorović.

Na promociji će govoriti filmski kritičar Dejan Dabić, profesor Bratislav Zlatković i drugi. U okviru promocije biće predstavljena i izložba umetničkih fotografija iz istoimenog spota „Uspavana dolina“ Dalibora Čerškova i Nikole Jovanovića.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde