Naslovna Društvo Projekat „Tvoja prva zarada”

Projekat „Tvoja prva zarada”

0

Gradski Portal 018 – 06.09.2016

Urduzenje građana Smart grupa sprovodi projekat Tvoja prva zarada, namenjen mladima do 30 godina. Besplatnu, dvomesečnu obuku iz IT-ja pohađaće 30-oro studenta završnih godina ili onih koji su već diplomirali. Početak obuke predviđen je za prvu nedelju oktobra, a završetak poslednje nedelje novembra, a održaće se u Kancelariji za mlade Grada Niša.

„Prvi put u Nišu sprovodi se ovakav projekat, a glavna ideja je da studenti koji već duže vreme traže posao sami sebi omoguće prvu zaradu i to u oblasti IT-ja“, rekao je na pres-konferenciji predstavnik Smart grupe Lazar Vučić. On je još dodao da ciljna grupa studenata ne obuhvata studente Elektronskog fakulteta, a da prednost imaju oni koji već duže vreme tragaju za poslom.

Posle 50 časova obuke, polaznici će izraditi sopstveni web-sajt za potrebe klijenata i na taj način zaraditi između 200 i 300 evra u prvih mesec dana.

„Među prioritetnim ciljevima Grada svakako je zapošljavanje mladih, a mi ćemo i dalje insistirati na ovakvim i sličnim projektima, koji obuhvataju neformalna predavanja i konkretna znanja dobijena od kompetentnih predavača“, kazala je Biljana Milojković iz Uprave za omladinu i sport Grada Niša. „Treba se okrenuti novim načinima traženja posla, zahtevima savremenog tržišta i savremene ekonomije“, dodala je ona.

Svi zainteresovani mogu se prijaviti popunjavanjem prijavnog obrasca na fejsbuk stranici Smart Grupe, a prijave traju do 20. septembra.

Link ka prijavnom obrascu: http://goo.gl/KhKUwa

Projekat se realizuje uz finansijsku podršku Grada Niša i Kancelarije za mlade Grada Niša.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde