Naslovna Društvo PROGRAM MANIFESTACIJE „DANI VIŠNjE 2023“

PROGRAM MANIFESTACIJE „DANI VIŠNjE 2023“

0

Prvog dana manifestacije, u subotu 27. maja 2023. godine, biće organizovana Smotra folklora, čiji je cilj očuvanje tradicije, narodne igre i običaja iz Dobriča. Očekuje vas defile učesnika smotre folklora u 16.00 sati kroz Merošinu, od Narodne biblioteke do školskog dvorišta Osnovne škole „Jastrebački partizani“ u Merošini, gde će i biti održan glavni program Smotre folklora.

Svečano otvaranje manifestacije je u 17.00 sati od strane predstavnika Lokalne samouprave. U nastavku programa očekuju vas nastupi devet KUD-a iz naše zemlje sa različitim spletovima igara. Za sve posetioce u 19.00 sati biće organizovan koncert VG „Konstantin“ iz Niša.

Drugi dan manifestacije – Dan „Oblačinke“, u nedelju 28. maja 2023. godine, posvećen je našoj čuvenoj višnji „Oblačinka“. „Dani višnje“ je tradicionalna manifestacija sa ciljem promovisanja simbola opštine Merošina, višnje „Oblačinka“, njenog geografskog porekla, kao i turističkih potencijala opštine.

Program manifestacije počeće sportskim takmičenjima u fudbalu i košarci od 12.00 sati na Oblačinskom jezeru. U isto vreme počinje i takmičenje u kulinarskoj veštini pripremanje specijaliteta od višanja. Za sve pobednike obezbeđene su nagrade.

POZDRAVNA REČ PREDSEDNIKA OPŠTINE, KAO I BOGAT KULTURNO-UMETNIČKI PROGRAM ZAKAZANI SU ZA 14.00 sati.

Svečano otvaranje manifestacije i kulturno-umetnički program zakazani su za 14.00 sati. Nakon toga predviđene su igre spretnosti i zabave od strane dece PU „Poletarac“, pokazna vežba Crvenog krsta Merošina u pružanju prve pomoći, kao i degustacija proizvoda od višanja. Za one najmlađe biće organizovana predstava za decu na otvorenom prostoru pored jezera u 16.00 sati.

U 21.00 sledi besplatan koncert grupe „Leksington bend“ na Oblačinskom jezeru za sve posetice manifestacije „Dani višnje 2023“. Nadamo se dobrom provodu i sjajnoj atmosferi, te vas pozivamo da prisustvujete i uživate.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde