Naslovna Niš Prijem ambasadora Japana

Prijem ambasadora Japana

0

Gradonačelnik Niša prof dr Zoran Perišić primio je u gradskoj kući njegovu ekselenciju Masafumija Kurokija, ambasadora Japana u Srbiji. 

U srdačnom i pijateljskom razgovoru gradonačelnik Perišić poželeoje dobrodošlicu novom japanskom ambasadoru u Srbiji i istakao značajvelike podrške Japanskog naroda ovim krajevima kroz brojne donacije,koje su u velikoj meri pomogle meštanima ovog dela Srbije. I u pogledu investiranja svakako da ovde ima mesta I za jednu tako veliku ekonomiju I mnogo poznatih brendova kakvi su japanski, rekao je gradonačelnik.

„Kompanije iz Japana su veoma slabo zastupljene u Srbiji, a praktično južno od Svilajnca, ne postoji niti jedna. Nadamo se da ćemo ovaj trend promeniti i da će poznati japanski brendovi biti prisutniI na jugu Srbije“, rekao je gradonačelnik Perišić.

Njegova ekselencija ambasador Japana Masafumi Kuroki, zahvalio se na toplom prijemu i tokom razgovora upoznao gradonačelnika sa fragmentima japanske kulture sa kojima će I nišlije moći da se upoznaju tokom manifestacije Dani japanske kulture u Nišu. Manifestacija pod nazivom JAPANIS zvanično je počela 30. septembra i trajaće do 19. oktobra.

Japanci su do sada malo investirali u Srbiju, a potencijali za ulaganja su veliki – jedinstven je zaključak japanskog ambasadora u Srbiji Masafumija Kurokija gradonačelnika Niša Zorana Perišića posle susreta.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde