Naslovna Niš Predsednica GO Pantelej: Izgradnja vrtića pri kraju, završava se i pijaca

Predsednica GO Pantelej: Izgradnja vrtića pri kraju, završava se i pijaca

0
Na prijemu građana u Gradskoj kući predsednica Gradske opštine Pantelej Nataša Stanković je navela da nerešeni imovinski odnosi u prilaznim ulicama Gornjomatejevačkoj koče asfaltiranje. Pomenula je i da se u toj opštini priprema nova parkovska površina i da su izgradnja vrtića i pijace pri kraju.

Na današnjem prijemu građana smo došli do saznanja da postoje nerešeni pravno-imovinski odnosi, ali i međuljudski odnosi u brojnim prilazima Gornjomatejevačkoj ulici, što je i razlog neasfaltiranja i nepripstupanja u tim ulicama. Sada će se pokušati da se nađe rešenje tog problema kako ti bi ti ljudi koji žive u tim ulicama mogli trajno da reše svoje komunalne probleme sa kojima se susreću, to je problem s vodom, asfaltom, a u nekim ulicama problem je kanalizacija“, navela je predsednica GO Pantelej Nataša Stanković.

Nataša Stanković,foto:GP018

Pantelej u narednom periodu očekuje obnova parkovske površine u ulici Koče Kapetana, a pored prodavnice „Lidl“, koja je u izgradnji, prema zgradama, biće napravljen potpuno novi park na površini od tri hektara.

Stanković je navela da bi vrtić u toj opštini trebalo da bude gotov u aprilu, a očekuje se i završetak radova na pijaci, kao i na spajanju Bulevara heroja sa Košara sa Bulevarom Svetoga Pantelejmona, ali nije precizirala kad.

Vrtić je pri kraju. Kako sam dobila informaciju iz Direkcije za izgradnju negde početkom aprila meseca bi trebalo da taj vrtić bude završen, verovatno i otvoren. Pijaca se takođe završava na Bulevaru Svetog Pantelejmona i mi imamo sada situaciju gde očekujemo završetak radova na samom Bulevaru, na spajanju sa Bulevarom heroja sa Košara“, navela je predsednica GO Pantelej.

Prema njenim rečima, građevinske dozvole su izdate za ulicu Mije Aleksića, kao i za nastavak radova u Lapovačkoj i Staroplaninskoj. Ulica ruža, Ulica lipa i Borivoja Stevanovića u naselju Čalije su takođe u planu za obnovu za naredni period.

Ona je dodala da su prioritet ulice iznad Gornjomatejevačke, kao i Gospodska ulica.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde