Naslovna Društvo Posle Beograda i Niš dobija Srpsko-korejski informatičko-pristupni centar

Posle Beograda i Niš dobija Srpsko-korejski informatičko-pristupni centar

0
Srpsko-korejski informatičko-pristupni centar foto: Grad Niš

Još jedan Srpsko-korejski informatičko-pristupni (SKIP) centar u Srbiji, otvara se u Nišu uz podršku Republike Koreje. Vlada Republike Koreje je za otvaranje novog centra donirala 250.000 evra.

Dragana Sotirovski foto: GP018

„Uspostavljanjem SKIP Centra, osim usavršavanja državnih službenika, otvaramo vrata i građanima i start-ap kompanijama koji će imati besplatan pristup svim uslugama centra. Cilj Centra je da, u sopstvenom visoko tehnološki opremljenom prostoru, omogući besplatan pristup i upoznavanje sa dostignućima informaciono-komunikacionih tehnologija, posebno sa uslugama elektronske uprave koje podižu tehnološku pismenost opšte populacije“, navodi se u saopštenju gradonačelnice Niša.

Dušan Radivojević iz Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj da ovaj centar važan i kao dokaz važnosti partnerstva Srbije i Republike Koreje.

Dušan Radivojević foto: GP018

„Najvažnije je da nas je Korejska Ambasada prepoznala kao izuzetno bitne partnere u realizaciji ovog projekta, jer će grad Niš prvi posle Beograda dobiti SKIP centar, što je izuzetno važno za grad“, rekao je on.

Srpsko-korejski informatičko-pristupni centar foto: Grad Niš

Prvi takav centar, koji radi u okviru Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave i namenjen je za obuku državnih službenika i zainteresovanih građana u oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija, otvoren je u Beogradu pre dve godine.

Srpsko-korejski informatičko-pristupni centar foto: Grad Niš

SKIP centar je dve godine zaredom dobio priznanje da je najuspešniji centar ovog tipa na svetu od ukupno 60 centara koji funkcionišu zahvaljujući podršci Republike Koreje.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde