Naslovna Niš Poseta delegacije Nacionalnog saveta Rasinskom okrug

Poseta delegacije Nacionalnog saveta Rasinskom okrug

0

Na poziv zamenice gradonačelnika Kruševca, gospođe Jasmine Palurović i predsednika udruženja Roma iz Kruševca, gospodina Radomira Vujčića, u petak 17. oktobra, delegacija Nacionalnog saveta Roma Srbije, obišla je Rasinski okrug. Tema sastanka je bila posvećena predstojećim izborima za Nacionalne savete nacionalnih manjina.
Delegacija Nacionalnog saveta Roma Srbije koju su činili predsednik Nacionalnog saveta Roma Srbije, prof. Vitomir Mihajlović i predsednik Beogradske kancelarije Saveta Živojin Mitrović, predložili su otvaranje regionalne kancelarije Nacionalnog saveta sa sedištem u Kruševcu. Predlog je od strane zamenice gradonačelnika Kruševca usvojen. Grad Kruševac je ovim činom pokazao veliku zainteresovanost za pripadnike romske nacionale zajednice. U direktnom razgovoru sa Romima u naselju Marko Orlović, načelnik Gradske uprave, gospodin Dušan Todorović, govorio je o aktivnostima koje će grad Kruševac u narednom periodu usmeriti ka Romima. On je kazao da se u narednom periodu očekuje izgradnja socijalnih stanova koji će se dati na korišćenje izbeglim i raseljenim licima, kao i svim drugim socijalno-ugroženim kategorijama sa teritorije grada Kruševca među koje spadaju i Romi.

Po završetku ovih sastanaka, delegacija Nacionalnog saveta Roma, imala je prilike da porazgovara i sa Romima iz Vrnjačke Banje. Goran Dragutinović, predsednik udruženja Roma iz Podgorca u razgovoru sa predsednikom Nacionalnog saveta Roma, prof. Vitomirom Mihajlovićem, zaključio je da su predstojeći izbori za nacionalne savete od vitalnog značaja za romsku nacionalnu zajednicu i da će Romi iz Vrnjačke Banje dati svoj doprinos u rešavanju gorućih problema.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde