Naslovna Društvo Popečitelji u Feedbacku, petak 16. maj

Popečitelji u Feedbacku, petak 16. maj

0

Grupa Popečitelji će 16. maja nastupiti u niškom klubu Feedback. Koncertima pod nazivom „Ko radi? Deset godina posle!“ Popečitelji ove godine obeležavaju deset godina od objavljivanja albuma Ko radi.Na ovom nastupu, kome je prethodio koncert u Beogradu,Popečitelji će pored svih numera sa tog albuma, svirati i pesme koje su tada bile sastavni deo njihovih koncerata. Kao specijalni gost na ovom koncertu će zajedno sa Popečiteljima nastupiti poznati niški reper Marconiero, a za muziku pre i posle nastupa će biti zaduženi didžejevi Ceka i Toni.

Ova ploča, izdata na etiketi Mojo beat 2004-te godine, predstavlja kombinaciju slobodnog, sirovog folk-funk rocka i aranžmanski svedene, moderne produkcije, uz primese trance i drum and bass elemenata. „Ko radi“ se ubraja među najbolje albume izdate te godine u Srbiji, a naslovna numera sa albuma se prošetala po prvim mestima domaćih top lista.

Ovim albumom i ekplozivnim koncertima sebi obezbeđuju kultni status na andergraund sceni Srbije i tvrdokornu bazu fanova koja ne propušta njihove mnogobrojne nastupe u većim gradovima u Srbiji. Aleksandar Žikić u recenziji albuma „Ko radi“ u dnevnim novinama Blic, te 2004-te godine, između ostalog piše: „Kontinuirana, energična i beskompromisna interakcija tri „konvencionalna“ instrumenta, ritam kao temelj napetosti koja nijednog trenutka ne popušta, inteligentan, kreativan i diskretan pristup tradicionalnom muzičkom nasleđu…Popečitelji znaju šta rade. Oni, jednostavno, sviraju. Od svih pomaka koje donose, taj je možda najznačajniji.

„“Mnoge stvari su zanimljive vezane za ovaj album, od toga da je sniman na trakama, bez korišćenja računara, do toga da je, sticajem okolnosti, album sniman tokom prvih dana akcije Sablja. Ceo proces nije trajao dugo, pesme su usnimljene za tri dana po principu „svi odjednom“, bez usnimavanja. Nama je ceo taj period bio jako bitan, to vreme kada je bend trebao da se predstavi široj publici na pravi način. Uloga Koje kao producenta nam je puno značila, to je bila potvrda da je bend na pravom putu i prilika da se nauče neke stvari. Sve te težnje i kockice su se sklopile na pravi način i to je ono što može da se čuje na ovom albumu.„ izjavio je ovom prilikom Saša Furunović.

Ovom prilikom bend je odlučio da objavi i jedan kuriozitet. Numera „ Kvarcna“ je bila sastavni deo tadašnjih koncerata Popečitelja, ali nije našla svoje mesto na albumu „Ko radi“, a ni na kasnijim albumima. Snimak je načinjen 2005 godine u Varšavi, u studiju Silentio records, na tadašnjoj turneji benda u Poljskoj. Pesmu možete preslušati i preuzeti na zvaničnom sajtu i na soundcloud profilu benda.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde