Naslovna Niš Poligon za obuku vozača ostaje na istom prostoru do izgradnje novog

Poligon za obuku vozača ostaje na istom prostoru do izgradnje novog

0
Poligon Niš foto: Jelen Ćosin

Rad auto-škola neće biti obustavljen, već će nastaviti sa obukom vozača na istom poligonu, sve dok se ne stvore uslovi za njihov rad na novom, koji će prema rečima gradonačelnice Niša Dragane Sotirovski biti na prostoru kod Kazneno popravnog zavoda.  Ona je objasnila da je došlo do promene vlasničke strukture placa na kojoj se decenijama unazad nalazi Auto pijaca i da je sada samo potrebno da vlasnici auto-škola potpišunovi ugovor sa Gradom.

Prostor koji se koristio za prodaju automobila i poligon za obuku vozača koristilo je Auto-moto društvo „Rinčić“. Prema rečima gradonačelnice Niša, oni su se još osamdesetih godina  upisali u Katastar kao vlasnici poligona od 9000 kvadrata. Dodaje da je u toku proces eksproprijacije zamljišta, ali i iseljenja auto pijace.

Dragana Sotirovski foto: GP018

„Auto pijaca će biti preseljena na novi prostor kod Kazneno-popravnog zavoda, zajedno sa poligonima, Kvantaškom pijacom, imaće i karting, ali i drugi tržišni sadržaj. Međutim, dok se ne završi izgradnja  poligona na novoj lokaciji auto škole će nastaviti sa radom na trenutnom“, rekla je gradonačelnica

Dodaje da je Grad u međuvremenu osporio upisanih 9000 kvadrata. Veštaci su prema njenim rečima utvrdili da tu ima 5.100 kvadrata, tako da će Grad za taj prostor da isplati Društvo „Rinčić“.

„Poligoni time ulaze u vlasništvo grada i ceo taj prostor postaje vlasništvo grada, a ne Društva koje je bilo vlasnik prethodnih decenija. Policija traži da Grad potpiše ugovore sa auto školama, što ćemo mi da uradimo u narednih deset dana. Oni će da nastave tu da rade, samo neće da plaćaju uslugu korišćenja poligona Društvu „Rinčić“, već Gradu. „,precizirala je Sotirovski.

Problem ne postoji, niti je bilo ko od vlasnika tražio da sa gradonačelnicom razgovara, tvrdi ona. Podseća da će i na tom prostoru Grad izgraditi novi park, a u sklopu plana revitalizacije Niške tvrđave. Gradonačelnica je rekla da natpisi koji mogu da se vide na društvenim mrežama da će tu biti izgrađeni stanovi, nisu tačni.  Auto pijaci tu nije mesto, zaključila je ona.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde