Naslovna Društvo Počinje odvoz kabastog otpada

Počinje odvoz kabastog otpada

0
Dragoslav Pavlović / foto: redakcija

JKP „Mediana“ akciju odvoza kabastog otpada, koja je bila planirana za april, a zbog vanrednog stanja je morala da se odloži, nastavlja sada. Odvoz kabastog otpada je besplatan za građane, a akcija će se odvijati po određenom rasporedu u svakoj opštini.

„JKP „Mediana“ je odvoz kabastog otpada organizovala svake godine dva puta godišnje, aprila i maja, a potom i tokom septembra i oktobra“, kaže Dragoslav Pavlović, direktor JKP „Mediana“.

„Ove godine odvoz kabastog otpada radićemo tokom čitavog letnjeg perioda. Počićemo već ove nedelje i završićemo krajem  oktobra, a možda i početkom novembra u zavisnosti kolika bude potražnja za tim“.

Građani koji žele da se prijave za odvoz kabastog otpada mogu to da učine na telefone 018/250 125 i 0800/018 002.

„Kada kažemo kabasti otpad onda govorimo o starom nameštaju, krevetima, foteljama, dušecima, ormanima i o drugim delovima nameštaja koji sugrađanima više nisu potrebni“, objašnjava Pavlović.

„Dolazićemo na adrese građana i tako građanima pomognemo kako ne bi oni sami odvozili kabasti otpad na gradsku deponiju. Obaveza građana je, ako su stanari stembenih zgrada, da kabasti otpad koji imaju spuste ispred zgarade, a oni koji žive u kućama isti iznesu ispred kapije kako bi naši radnici to ubacili u kamione i odvezli“.

Raspored odvoza kabastog otpada biće urađen po opštinama.

„Ponedeljkom vozimo kabasti otpad iz domaćinstava u GO Medijana, utorkom u GO Pantalej, sredom u GO Palilula, četvrtkom u GO Crveni krast, a petkom GO Niška Banja. Ukoliko bude potrebno možemo neki dan  više da izdvojimo za neku od opština u zavisnosti od broja stanovnika“, kaže Pavlović.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde