Naslovna Aleksinac Početak konkursa „Oni su heroji“ Ko je tvoj heroj?

Početak konkursa „Oni su heroji“ Ko je tvoj heroj?

0

Pravi heroji su oni koji svojom požrtvovanošću, hrabrošću i nesebičnom energijom pomažu zajednici i njenu dobrobit stavljaju ispred sebe, čak i kad je najteže. Svi imamo bar jednog takvog heroja u svom okruženju. Ko je tvoj heroj za 2022. godinu?

Delegacija Evropske unije u Srbiji, treću godinu za redom organizuje otvoreni konkurs Ko je tvoj heroj? na kom mogu da učestvuju svi punoletni građani i građanke Srbije. Prošlogodišnja kampanja „Oni su heroji“ omogućila je da javnost čuje za herojska dela iz više od 40 gradova Srbije.


Ovaj konkurs namenjen je onim malim-velikim ljudima iz naše okoline, koji strpljivo i nesebično čine dobra dela, često daleko od očiju javnosti,. Svako može biti taj heroj – solidarna komšinica, posvećeni lekar, učiteljica, vozač autobusa, medicinski tehničar, rođak, prijateljica, sportistkinja, poznanik, svako ko se tokom 2022. godine istakao svojim dobrim delima prema svojim sugrašanima ili široj zajednici.

Konkurs se realizuje u saradnji sa Fondacijom Ana i Vlade Divac, a prijave i glasanje se odvijaju preko sajta onisuheroji.rs

Sajt je otvoren za nominovanje kandidata – heroja, do 5. aprila. Nakon toga sledi glasanje, koje će biti otvoreno na sajtu onisuheroji.rs do 20. aprila. Konkurs je namenjen osobama koje nisu poznate široj javnosti, a čije čovekoljublje i humanost služe kao primer čitavom društvu.

Ko će biti novih deset heroja za 2022. godinu, odlučiće javno glasanje uz komisijsku proveru, a pravila konkursa definisana su na sajtu. Ko su bili heroji prethodnih godina možete videti na sajtu onisuheroji.rs

Konkurs “Oni su heroji” pokrenula je Delegacija Evropske unije u Srbiji, 2020. godine, u želji da nagradi i afirmiše solidarnost kao ključni element na kojem počiva svako društvo i vrednost na kojoj počiva EU.

Prijavite svog heroja na vreme!

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde