Naslovna Društvo Počelo asfaltiranje puta ka selu Kaletinac u opštini Gradžin Han

Počelo asfaltiranje puta ka selu Kaletinac u opštini Gradžin Han

0

Izuzetan turistički potencijal koji zaplanjski kraj ima biće unapređen asfaltiranjem putnog pravca ka selu Kaletinac u dužini od tri i po kilometra i takođe rekonstrukcijom kuće Dragutina Matića, najpoznatijeg srpskog izviđača iz prvog svetskog rata. Radovi na asfaltiranju putnog pravca ka selu Kaletinac u opštini Gadžin Han su počeli, a gradilište su obišle načelnica Nišavskog upravnog okruga Dragana Sotirovski, predsednica opštine Gadžin Han Marija Cvetković i direktorka Turističke organizacije Niš Danka Milojković.

Načelnica nišavskog okruga Dragana Sotirovski istakla je da zaplanjski kraj i uopšte Gadžin Han poseduju veliki potencijal što se tuče turizma, agroturizma, kao i poljoprivrede, i da će Nišavski okrug da pomogne da se afirmiše ovaj kraj.

 Dragana Sotirovski                   Foto : GP018

„Novac za asfaltiranje puta dala je država, a na inicijativu našeg okruga kod ministarke građevine Zorane Mahajlović kada smo se prvi put sreli sa njom prošle godine i kada smo joj predočili da je to put od posebnog značaja za opštinu Gadžin Han koja ima poziciju potencijalne turističke destinacije o kojoj se malo zna. Tu je selo Kaletinac, rodno mesto Dragutina Matića koji je sinonim za Prvi svetski rat i čija se kuća nalazi u tom selu i pretvara se turističku ponudu, jer će iduće godine biti rekonstruisana“, kazala je Sotirovski.

Afimracija ove destinacije, prema njenim rečima, krenuće od osnovnih škola tako što će učenici posetiti kuću Dragutina Matića, a promocijom ova destinacija može postati interesantna mnogima turistima koji dolaze u Niš.

„Kako se radi o kružnom putu, ova destinacija će postati poželjna i za one koji vole da pešače ili da voze bicikl“, dodaje Sotirovski.

Sotirovski kaže i da država pokušava na maksimalan način da pomogne Zaplanju jer se radi o odličnoj turističkoj destinaciji.

                                   Marija Cvetković

„U pitanju je deonica od 3,5 kilometara, srestva smo dobili od Puteva Srbije po odobrenju direktora ovog preduzeća i Zorane Mihajlović. Drago nam je da će opština Gadžin Hadžin Han dobiti jedan ovakav put imajući u vidu da je selo Kaletinac poznato i po Dragutinu Matiću“, kazala je Marija Cvetković, predsednica opštine Gadžin Han.

Upravo iz tog razloga na terenu je bila i Danka Milojković, direktorka TON-a koja je od opštine zatražila da joj se dostave svi podaci kružne ture i svi podaci o kući Dragutina Matića. Osim toga u ovom delu Srbije može da se razvije i agroturizam.

                                  Danka Milojković                                „Iz ugla Turističke organizacije grada Niša asfaltiranje puta i renoviranje kuće Dragutina Matića predstavlja novu turističku ponudu. Pored promocije Niša i lokoliteta u samom gradu od značaja je i promocija destinacija u okolini“, dodala je Danka Milojković.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde