Naslovna Niš Počeli radovi na rekonstrukciji učionica u školi „Branko Miljković“

Počeli radovi na rekonstrukciji učionica u školi „Branko Miljković“

0

Prof. dr Zoran Perišić, gradonačelnik Grada Niša

Boban Džunić, predsednik Gradske opštine Palilula 

Ana Mirič Čelebić, načelnica Sektora za investicije u infrastrukturne projekte, Ministarstva regionalnog razvoja i lokalne samouprave  sa saradnicima 

Branislav Jovanović, izvršni direktor Direkcije za izgradnju grada Niš

Nenad Gašević, član Gradskog veća

Miroslav Stanićdirektor osnovne škole „Branko Miljković“ u Nišu

Zahvaljujući inicijativi predsednika Gradske opštine Palilula i gradonačelnika Niša prof. dr Zorana Perišića i roditelja učesnika protesta, koji je pre tri dana organizovao Savet roditelja osnovne škole “Branko Miljković“ u Nišu, zastoj oko početka radova narekonstrukciji devet učionica u ovoj obrazovnoj ustanovi, biće ubrzo otklonjen.

Oko hiljadu učenika, koji pohađaju ovu obrazovnu ustanovu, već sledeće školske godine dobiće bolje uslove za rad. Ana Mirič Čelebić, načelnica Sektora za investicije u infrastrukturne projekte, Ministarstva regionalnog razvoja i lokalne samouprave, koja je sa saradnicima ovim povodom boravila u Nišu,  nakon razgovora sa čelnicima grada i opštine Paliliula i uvida u postojeće stanje objekta, najavila je ubrzanu aktivnost nadležnih službi na kompletiranju projektne dokumentacije, njene verifikacije kod Evropske investicione banke i raspisivanje tendera kako bi radovi mogli da počnu.

U operativnim dogovorima daljih investicionih aktivnosti učestvovali su Nenad Gašević, član Gradskog veća i Branislav Jovanović, izvršni direktor Direkcije za izgradnju grada Niša. Prema prvim predračunima za dogradnju škole bilo je potrebno 110 miliona dinara. Ministarstvo za regionalni razvoj i lokalnu samoupravu za ovu namenu opredelilo je 25 miliona dinara, dok će iz gradske kase dodatno biti izdvojeno oko 30 miliona dinara.

Celokupni projekat je po rečima MiroslavStanića, direktora škole „Branko Miljković“ u Nišu mogao da se ostvari raspoloživim sredstvima ali je neko duplirao vrednost radova u tenderskom postupku, tako da je rađen novi projekat i dodatna istraživanja zemljišta, što je usporilu investiciju. Problem je dobio šire razmere pre godinu dana, nakon početka školske 2012/2013 godine, kada je građevinska inspekcija naložila OŠ “Branko Miljković” da zatvori i stavi van upotrebe devet učionica sklonih padu, jer boravak u njima predstavlja potencijalnu opasnost za đake.

Građevinska inspekcija je pregledom učionica zaključila da one, zbog starosti, mogu svakog trenutka da se sruše i da ne bi bilo poželjno da se nastava održava u njima. Takođe je naloženo, da se učionice ili renoviraju ili da se dograde nove jer stare ne mogu više da se koriste. Radi se o devet učionica koje su montažne, podignute su u starom delu škole još 1965.godine. Zbog izmena u planovima za dogradnju novih umesto starih učionica projekat je pretrpeo izmene. Stalo se kodraspisivanja tendera i izbora izvođača radova.

 

[slideshow_deploy id=’1062′]

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde