Naslovna Društvo Planovi ministra Momirovića i Grada Niša za EI: Uređenje saobraćajnica i prosečna...

Planovi ministra Momirovića i Grada Niša za EI: Uređenje saobraćajnica i prosečna plata od 1.500 evra

0
Sastanak u gradskoj kući ministar Momirović Sotirovski foto: GP018

Danas je u Gradskoj kući u Nišu održan drugi radni sastanak predstavnika Grada Niša i ministarstava građevine i unutrašnje i spoljne trgovine. Na sastanku se govorilo o predlozima za unapređenje poslovanja preduzeća koja posluju u krugu nekadašnje Elektronske industrije.

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski nakon sastanka je istakla da je on bio zahtevan, ali uspešan. Navela je i da su postignuti određeni dogovori.

Dragana Sotirovski foto: GP018

„Dogovorili smo, i sada smo bliži tom rešenju, da već u narednih mesec i po dana krenemo sa uređenjem javnih saobraćajnica u krugu Elektronske industrije. To nam je jako važno i jer nam je dokument, koji je trenutno u Ministarstvu finansija, uskoro na Vladi. Što znači da ako se Vlada saglasi, vrlo brzo će Grad postati vlasnik svih saobraćajnica u krugu EI i imaćemo mogućnost da ih uređujemo, kao i zelenilo“, izjavila je gradonačelnica Niša.

Ova preduzeća bi konačno mogla da reše višedecenijske probleme vodosnabdevanja, snabdevanja strujom, probleme s imovinskim odnosima, ozakonjenja, kao i mnoge druge probleme za koje su se privrednici obraćali Gradu. Naredne nedelje predstavnici Grada održaće sastanak sa privrednicima.

U preduzećima koja posluju u okviru Elektronske industrije radi preko 5.000 radnika, a ministar trgovine Tomislav Momirović je naveo da je plan da se od te zone napravni „moćan biznis hab“.

Ministar Tomislav Momirović je istakao da je plan da se u narednih šest do devet meseci reši problem vodosnabdevanja i kanalizacije i da se uđe u problem rešavanja snabdevanja strujom. Rešavanjem tih problema, stvara se preduslov za širenje, naveo je ministar.

Tomislav Momirović foto: GP018

„Da napravimo jedan moćan biznis „hab“, koji će generisati još više zaposlenih, koji će napraviti pomake i ka cilju da do 2027. godine prosečna plata bude 1.500 evra, i ja verujem da kroz ove aktivnost, stvaramo preduslove da prosečna plata u ovoj zoni bivšeg EI Niša bude 1.500 evra. Zaista verujem u to. Verujem i da to može da bude najatriktivnija zona za poslovanje u ovom gradu“, naveo je Momirović.

On je rekao da je ovo nova stranica za Niš i da je samo nebo granica, jer postoji veliki broj mladih obrazovanih ljudi koji mogu da rade u krugu Elektronske industrije.

Ova Radna grupa za analizu i predlog mera za unapređenje poslovanja Elektronske industrije Niš – u stečaju je formirana od strane Vlade Srbije.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde