Naslovna Društvo Pisci za decu u poseti deci na Kosovu

Pisci za decu u poseti deci na Kosovu

0

Gradski Portal 018 – 25.12.2018 
Novinar – Emilija Ostojić Kaculj

Nova godina je na pragu i na različite načine se daruju deca u gradu. Organizuju se priredbe, podele poklona i različiti susreti. Pisci imaju poseban način darivanja. Govore svoje pesme i poklanjaju knjige. Ovoga puta, pisci sa juga Srbije organizovali su se a deca kojima idu u pohode na druženje žive na Kosovu i Metohiji.

U četvrtak 27 decembra u organizaciji Pokrajinskog centra za kulturu Kosova i Metohije a pod pokroviteljstvom Ministarstva za kulturu Republike Srbije pisci za decu iz Niša , Prokuplja Kruševca i Kosovske Mitrovice posetiće decu na Kosovi u Metohij- rekla je za Radio Bum i Portal 018 pesnikinja iz Niša Minja Ilijeva. Ona kaže da razlog što pisci idu na Kosovo je da  pruže podršku deci i  da im poetskom rečju vrate osmeh na lice  govoreći svoje stihove, bar na trenutak.

„Obići ćemo Grabovac, Zvečan,, Žitkovac i Kosovsku Mitrovicu. Ovo je tradicionalna manifestacija. Međutim ovog puta mi imamo zadatak viš. Želimo da našoj deci koja žive na Kosovu pokažemo da su pisci za decu uvek bili uz decu i da decu ohrabrimo“ , kaže Minja Ilijeva, pesnikinja iz Niša. Ona dodaje da joj je veoma žao što neće moći da svoje knjige stihova poklone deci koju će posetiti jer, s obzrom ne prilike  ne mogu da nose  knjige štampane u Srbiji.

Iz Niša deci na Kosovu u pohode sa svojim stihovima ide Rusomor Arsić i Milivoje Dončić,  iz Prokuplja Srđan Siđa Živković, iz Kruševca Moma Dragičević, iz Kosovske Mitrovice Miroslav Mihajlović  tamo će im se pridružiti kosovski pisci koji tamo žive.   

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde