Naslovna Društvo Peta likovna kolonija poprima međunarodni karakter. Dolaze i umetnici iz Bugarske

Peta likovna kolonija poprima međunarodni karakter. Dolaze i umetnici iz Bugarske

0
Peta likovna kolonija
Peta likovna kolonija foto: GP018

Kao i ranijih godina, izletište Divljana biće dom umetnicima koji će tokom pet dana stvarati umetnička dela. Ta dela će kasnije biti prodata, a prikupljeni novac biće dat u humanitarne svrhe. Likovnu koloniju organizuje GO Medijana u saradnji sa Multimedijalnim udruženjem umetnika „Car Konstantin“.

U petom izdanju kolonije učestvovaće 14 umetnika, a u Divljani će slikati i dve umetnice iz Bugarske. Danas je predsednik GO Medijana ugostio umetnike iz ovog udruženja, i tom prilikom su zajedno najavili predstojeću „umetničku naseobinu“, kako kaže niški slikar Slavoljub Todorović Zorkin.

Slavoljub Todorović Zorkin
Slavoljub Todorović Zorkin foto: GP018

„Moj pravi prijatelj Milić od Mačve i ja smo još pre 30-ak godina sve te aktivnosti koje imaju veze sa umetnošću zvali naseobina. To je prava, fina, srpska reč i ove asocijacije na kolonije me podsećaju na Malu Britaniju i tako te druge stvari“, rekao je Zorkin.

Umetnici će tokom pet dana u Divljani stvarati slike, koje će kasnije biti prezentovane i prodate i Parku Svetog Save.

Nebojša Kocić
Nebojša Kocić foto: GP018

„Pozivam naše sugrađane i društveno odgovorne kompanije, ukoliko su u mogućnost, da dođu i kupe slike, jer sva sredstva idu u humanitarne svrhe. Od prošle Kolonije smo dali 10 slika Ginekološko-akušerskoj klinici i 46.000 dinara od prodatih slika. Slike nisu skupe, veoma su kvalitetne, a umetnici su vrhunski“, poručio je predsednik GO Nebojša Kocić.

Prvi put jedna od učesnica je osoba sa invaliditetom, a Kolonija poprima i internacionalni karakter, jer će učestvovati dve umetnice iz Bugarske.

Zorkin je poručio da je Divljana pravo mesto za okupljanje umetnika, jer, kako on kaže, čovek i priroda žive u simbiozi i priroda nam daje onoliko koliko mi njoj dajemo.

Likovna kolonije će trajati do 26. juna, kada će u 11.30 sati u Parku Svetog Save biti izložene slike.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde