Naslovna Društvo Penzioneri i građani preko 75 godina dobijaju besplatan prevoz od marta

Penzioneri i građani preko 75 godina dobijaju besplatan prevoz od marta

0

Na današnjoj sednici Gradskog veća doneta je odluka da će od marta svi penzioneri i građani koji imaju više od 75 godina, nezavisno od visine penzije, imati pravo na besplatan prevoz.

O tome je govorila pomoćnica gradonačelnice Vladislava Ivković.

Vladislava Ivković foto: GP018

„Na jednoj od sednica Gradskog veća doneli smo odluku da penzioneri od 70 do 75 godina, sa visinom penzije do 28.960 dinara, što je prosečna penzija na teritoriji Grada, a imajući u vidu da je došlo do povećanja prosečne penzije, imaju prava na besplatni prevoz. Danas je GV donelo odluku da svi naši penzioneri i sugrađani preko 75 godina, bez obzira na visinu penzije, imaju prava na besplatan prevoz. Nadamo se da će situacija u gradskom budžetu dozvoljavati da tu kategoriju sa pravom na besplatan prevoz širimo. Pravo na besplatan prevoz primenjivaće se od prvog marta.”

Ona je istakla da je doneta još jedna odluka u vezi sa tim, kao i koliko će sada penzionera imati pravo na besplatan prevoz.

“Doneli smo i odluku, imajući u vidu da dolazi do porasta penzija, nadležne službe prate korekciju penzija u narednom periodu, i u skladu sa tim mi vršimo korekciju donoseći Rešenje o pravu na besplatni prevoz, u skladu sa povećanjem penzija na teritoriji Grada. Na teritoriji Grada ukupno imamo 18.500 penzionera starijih od 75 godina, jedan broj njih je već imao pravo na besplatan prevoz. Takođe, imamo oko 6.000 penzionera u starosti od 71-75 godina, a jedan deo njih je takođe imao pravo na besplatan prevoz, a činjenica je da sada oko 9.300 novih penzionera i sugrađana preko 75 godina od marta ima pravo na besplatni prevoz.”

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde