Naslovna Bela Palanka Opština Bela Palanka stipendira talentovane učenike i sportiste

Opština Bela Palanka stipendira talentovane učenike i sportiste

0
Stipendisti foto: Opština Bela Palnaka

Predsednik opštine Bela Palanka Goran Miljković uručio je 19 ugovora o stipendiranju talentovanih đaka i sportista sa teritorije opštine Bela Palanka. Reč je o sportistima koji pohađaju neki od sportova koji ne postoje na teritoriji naše opštine, kao i o talentovanim đacima, koji nižu i višu muzičku školu pohađaju u drugim gradovima.“Opština Bela Palanka unazad nekoliko godina dodeljuje stipendije talentovanim učenicima i sportistima.

Goran Miljković foto: Opština Bela Palanka

Želimo da pokažemo da smo tu kao lokalna samouprava da pružimo podršku svoj talentovanoj deci i učenicima. Godina za nama je bila teška u ekonomskom smislu, ali želimo da pokažemo roditeljima i deci da mislimo na njih i da je naš prioritet da pomognemo deci i mladima u daljem usavršavanju. Jedna smo od prvih opština koja je uvela ovakve stipendije a želim da podsetim da dajemo stipendije za svako dete koje upiše Srednju školu ‘’Niketa Remezijanski’’ u Beloj Palanci’’- istakao je Miljković.

Predsednik opštine je ovom prilikom talentovanim učenicima i sportistima poželeo srećne novogodišnje i božićne praznike. Stipendisti koji su dobili ugovore primiće mesečnu stipendiju u iznosu od 6.200 dinara, a plan je da ukoliko se stvore uslovi ovaj iznos poveća u narednoj godini. Učenici su istakli da će im stipendija značiti puno kako bi pokrili osnovne troškove putovanja.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde