Naslovna Bela Palanka OPŠTINA BELA PALANKA NAGRADILA NAJBOLjE UČENIKE I STUDENTE

OPŠTINA BELA PALANKA NAGRADILA NAJBOLjE UČENIKE I STUDENTE

0

Povodom Dana opštine Bela Palanka održana je tradicionalna svečana dodela stipendija najboljim učenicima i studentima, koji su se za ovu nagradu prijavljivali putem konkursa. Nagrade su uručene studentima osnovnih i diplomskih akademskih studija, visokih škola i fakulteta od druge do poslednje godine studija, učenicima četvrtog razreda srednje škole i učenicima osmog razreda osnovnih škola sa mestom prebivališta na teritoriji opštine Bela Palanka sa prosečnom ocenom 5.00, kao i učenicima osnovne i srednje škole, koji su osvojili jedno od prva tri mesta na republičkim takmičenjima. Nagrade, koje obuhvataju novčanu nagradu i knjigu, učenicima i studentima uručili su predsednik opštine Goran Miljković i predsednik SO Aleksandar Pejčić.

‘’Opština Bela Palanka puno ulaže u sve oblasti koje su od značaja za decu i mlade, jer na taj način želimo da omogućimo sve uslove koje pružaju i veći gradovi. Nastavićemo da i dalje ulažemo u obrazovanje a najbolji vid pomoći su stipendije za učenike i studente jer time želimo da damo podršku svima vama da imate budućnost kakvu želite. ‘’- rekao je Miljković koji je u uvodnom obraćanju istakao da se lokalna sampuprava trudi da motiviše mlade da se po završetku školovanja vrate u Belu Palanku.

Učenici su istakli da im je drago što je njihov trud i rad tokom osam godina školovanja prepoznat i nagrađen. Ovakve nagrade su veoma važne jer motivišu učenike za dalji rad, rekli su ostali dobitnici nagrada. Na osnovu utvrđenih kriterijuma odobreno je 66 stipendija. Nagrađen je 21 učenik osnovne škole sa Vukovom diplomom, 6 učenika četvrtog razreda srednje škole sa prosečnom ocenom 5.00 i 27 studenta sa prosečnom ocenom iznad 8.5. Pored toga nagrade su dodeljene i učenicima koji su osvojili nagrade na republičkim takmičenjima i njihovim mentorima.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde