Naslovna Društvo Olimpijski komitet i Organizacija DAN priredili izložbu radova dece sa autizmom

Olimpijski komitet i Organizacija DAN priredili izložbu radova dece sa autizmom

0
Olimpijski komitet i Organizacija DAN priredili izložbu radova dece sa autizmom
Olimpijski komitet i Organizacija DAN priredili izložbu radova dece sa autizmom fotto: GP018

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Boža Maljković otvorio je izložbu radova, koje su stvorile ruke dece sa autizmom, razvojnim smetnjama i invaliditetom. Ovu inkluzivnu izložbu pod nazivom „Različiti snovi – zajedničke pobede“ Nišlije mogu posetiti u Galeriji „Art55“ do 19. aprila.

Izloženi radovi su nastali na radionicama slikanja i vajanja u Organizaciji „Dan“, na temu Olimpijade i olimpijskih sportova, a sve u susret Olimpijskim igrama u Parizu.

Božidar Boža Maljković
Božidar Boža Maljković foto: GP018

„Moram da izrazim oduševljenje izloženim radovima, zaista su sjajni. Čestitam na kreativnosti. Nakon donacije „Ženskom centru“ iz Užica, danas imamo zadovoljstvo da donaciju uručimo organizaciji „Dan“ iz Niša i pomognemo radu ove organizacije. Cilj Olimpijskog pokreta je da doprinese izgradnji mirnijeg i boljeg sveta, obrazovanju mladih u sportu, i bez diskriminacije, u duhu prijateljstva, solidarnosti, fer-pleja i inkluzije. To su glavne komponente našeg cilja“, poručio je predsednik OKS-a Božidar Boža Maljković.

Jelena Petković, predsednica Organizacije „Dan“, je zahvalila na podršci Olimpijskog komiteta, ali i njihovom generalnom sponzoru, koji je prošle godine ovoj organizaciji uručio i paketiće za decu.

Jelena Petković
Jelena Petković foto: GP018

„Olimpijski duh nas podseća da snaga dolazi iz različitosti. U svaku sliku, skulpturu koju vidite utkan je duh zajedništva, a istaknut pojedinac. Neka ova izložba bude inspiracija za sve nas da gradimo svet u kome svako može da ostvari svoj pun potencijal“, rekla je Jelena Petković.

Andrej Radulović, stonoteniser u kolicima, ispred svojih drugova umetnika poručio je da mu je sport pomogao da nađe motivaciju i postiže uspehe u životu.

Dušica Davidović i Andrej Radulović
Dušica Davidović i Andrej Radulović foto: GP018

„Kao osoba sa invaliditetom sport predstavlja jedan od vidova rehabilitacije. Ja sam 2018. imao udes, a 2019. ušao u sport i kroz sport nastavio i školovanje, i mislim da je sva ta volja za unapređenjem u životu jednim delom potekla i od sporta“, poslao je poruku Andrej, čija se slika našla na izložbi.

Dušica Davidović
Dušica Davidović foto: GP018

Dušica Davidović, zamenica gradonačelnice Niša, je poručila da Grad podržava sve ideje i projekte vezane za decu sa autizmom i podsetila da je u Nišu već održana izložba radova dece sa autizmom.

Božidar Boža Maljković i Jelena Petković
Božidar Boža Maljković i Jelena Petković foto: GP018

Pokrovitelji izložbe su Olimpijski komitet Srbije i zvanični sponzor Olimpijske reprezentacije Srbije Fondacija „Balkan bet“, koja je pri otvaranju izložbe donirala 5.000 evra Organizaciji „Dan“.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde