Naslovna Društvo ODRŽAN TRADICIONALNI SVETOSAVSKI BAL NA VODI – Pepeljuga ispričana na vodi

ODRŽAN TRADICIONALNI SVETOSAVSKI BAL NA VODI – Pepeljuga ispričana na vodi

0

Gradski Portal 018 – 05.02.2019

Klub za sinhrono i umetničko plivanje Niš organizovao je i ove godine Svetsoavski bal na vodi i publiku, a posebnu onu najmlađu, iznenadio neovično ispričanom bajkom “Pepeljuga” za koju je koreografiju uradila Ana Pejčić, trener u klubu, uz podršku pomočnog trenera Tijane Stojanović i plivačica. Preko 50 plivačica uzrasta od pet do 26 godina je u bazenu pričalo priču o Pepeljugi, od njenog rodjenja do one bajkovite rečenice “i živeli su srećno do kraja života”. Pokrovitelj ove manifestacije je grad Niš.

Ana Pejčić

“Na ovogodišnjem balu čiji ja tema bajka “Pepuljaka” posetioci su mogli da vide deset koreografija kojima su članice kluba u potpunosti prenele, sada na jedan poseban način, priču o Pepeljugi”, kaže Ana Pejčić i dodaje da su se članice kluba za ovu manifestaciju pripremale dva meseca.

Nišlije su u priči o Pepuljigi uživali više od sat vremena. Predstavili su im se gosti na balu. To su članovi Tria Art iz Niša.

Nenad Nikolić

“Moja uloga bila je da odglumim princa. Pokušali smo da dočaramo scenu bala gde su se princ i Pepeljuga sreli, a sve to uz muziku Bečkog valcera”, kaže Nenad Nikolić.

Ema Nikolić je jedna od plivačica sa stažom dugim preko deset godina. Pliva već 13 i u reprezentaciji je Srbije. Učestvovala je na evropskom i svetskom prvenstvu.

“ Volim da učestvujem na balu koji naš klub tradiocionalno organizuje, a na kome publika može da vidi koliko je sinhrono plivanje zahtevno jer u sebi sadrži i plivanje i ronjenje i balet i gimnastiku. Sada Pepeljugu publika može da vidi i na vodi i verujem da će to biti jedinstven doživljaj za sve njih”, kaže Ema Nikolić.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde