Naslovna Bela Palanka Održan prijem za penzionere u kabinetu predsednika opštine Bela Palanka

Održan prijem za penzionere u kabinetu predsednika opštine Bela Palanka

0
Penzioneri foto: Opština Bela Palanka

Predsednik opštine Bela Palanka Goran Miljković održao je sastanak sa predstavnicima udruženja penzionera iz Bele Palanke uoči novogodišnjih i božićnih praznika. Vreme je da se sumiraju rezultati saradnje i naprave planovi za narednu godinu kako bi svi zajedno realizovali aktivnosti u cilju poboljšanja kvaliteta života najstarijih sugrađana.

Goran Miljković foto: Opština Bela Palanka

“Zadovoljstvo mi je kada mogu da razgovaram sa predstavnicima udruženja penzionera, čujem njihova iskustva, predloge. Njihovo životno iskustvo nam je dragoceno i zato moramo da ih poštujemo i izlazimo u susret za sve probleme. Imamo odličnu saradnju ali smo razgovarali o planovima za narednu godinu koje nismo mogli da realizujemo u 2021.godini zbog epidemije virusa korone. “Održavaćemo redovnije sastanke u 2022.godini kako bi na pravi način imali uvid u rad udruženja i zajedno rešavali probleme i unapredili rad. Za sve članove udruženja organizovaćemo podelu paketa pomoći u martu 2022.godine kako bi im pomogli.“ – istakao je Miljković koji je najavio i pomoć lokalne samouprave kada su u pitanju posete našim bratskim opštinama od strane penzionera ali u manjim grupama zbog poštovanja epidemioloških mera.

Opština Bela Palanka aktivno radi na rešavanju vlasništva prostorija gde se nalaze udruženja penzionera kako bi oni postali korisnici a samim tim bi se aktivno radilo na uređenju prostorija. Lokalna samouprava je obezbedila klima uređaj za prostorije gde se okupljaju penzineri kako bi im obezbedila bolje uslove.

Časlav Ilić, predsednik udruženja “Kurilo“ je istakao zadovoljstvo saradnjom sa lokalnom samoupravom i pozvao penzionere da se učlane u udruženje jer time dobijaju mnoge pogodnosti a samim tim biće i deo svih aktivnosti koje će se realizovati u narednim godinama. Predstavnici penzinera koji su razgovarali sa predsednikom bili su zadovoljni prijemom i zaključcima do kojih su došli i prilikom da predsedniku opštine iznesu svoje predloge za rešavanje i unapređenje života starijih sugrađana u gradskom naselju i selima opštine.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde