Naslovna Društvo OD SREDSTAVA PRIKUPLjENIH PO OSNOVU ODRAGANjA KRIVIČNOG GONjENjA KKK NAIS NABAVIO DVOJA...

OD SREDSTAVA PRIKUPLjENIH PO OSNOVU ODRAGANjA KRIVIČNOG GONjENjA KKK NAIS NABAVIO DVOJA VRHUNSKA KOLICA

0
Predstavnici KKK Nais

Odlukom Vlade Republike Srbije sredinom ove godine je na Javnom konkursu za dodelu sredstva prikupljenih po osnovu odlraganja krivičnog gonjenja koji je raspisalo Ministarstvo pravde Republike Srbije za 2022. godinu, SU udruženju košarke u kolicima „Nais“ iz Niša (KKK Nais) su odobrena sredstva. Konkretno, Naisu je odobreno 1.700.000,00 dinara za nabavku dvoja vrhunskih specijalizovanih kolica za košarku (Službeni glasnik RS 48/2022). Zbog specifičnosti izrade kolica, dugo se čekala isporuka istih, što ne umanjuje radost i ponos predsednika KKK Nais, Dejana Šimandlija.

„Ponosno saopštavam da kolica koja su nabavljena ovim projektom su najbolja na tržištu. Specijalno za uzmimanje mere za kolica su došli stručnjaci iz inostranstva. Igrači po čijim merama su kolica napravljena, biće konkurentniji na terenu, pa samim tim i za reprezentaciju Srbije.“ – istakao je predsednik KKK „Nais“, Dejan Šimandli.

Jedna kolica su napravljena po merama Slavena Nonkovića, koji je pre nekoliko godina povredio kičmu u predelu šestog grudnog pršljena, te nema osećaj svog tela ispod pazuha. Porodica (supruga i sin) mu je pomogla da prihvati invaliditet, a košarka u kolicima je deo njegovog života.

“Zahvaljujem se Ministarstvu pravde Republike Srbije i Vladi Republike Srbije što su izabrali da podrže naš projektni predlog. Kolica su vrhunska i savršena, napravljena po mojim merama. Sledi period navikavanja, ali bićemo jako, jako konkurentni u bližoj budućnosti u domaćoj i regionalnoj balkanskoj ligi.“ – rekao je Slaven Nonković, igrač KKK Nais i povremeni reprezentativac Srbije.

Drugi igrač po čijim merama su napravljena kolica, Dušan Lazarević, ne krije zadovoljstvo što će u narednoj godini koristiti vrhunska kolica. Njemu je pre dve i po godine amputirana noga zbog saobraćajne nesreće. Porodica (supruga i troje dece) mu pomažu da živi sa invaliditetom.

„Ovu godinu ću pamtiti po rođenju deteta, učešću na pripremama reprezentacije Srbije i dobijanju vrhunskih kolica. Odužićemo se Slaven i ja našoj državi i našem klubu zalaganjem na treninzima i utakmicama.“ – rekao je Dušan Lazarević, igrač KKK „Nais“ i reprezentativac Srbije.

Inače, pravo učešća na konkursu su imali svi nosioci projekta iz oblasti javnog interesa (zdravstvo, kultura, prosveta, humanitarni rad, i sl.) koji realizuju u tekućoj budžetskoj godini (fizička lica, pravna lica, organi, organizacije, javne ustanove, preduzetnici, udruženja, fondovi, humanitarne organizacije).

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde