Naslovna Društvo OČIŠĆEN KANAL MRAMORSKOG POTOKA

OČIŠĆEN KANAL MRAMORSKOG POTOKA

0

Mramorski potok, koji je godinama pravio probleme meštanima ovog naseljenog mesta u Gradskoj opštini Palilula, sada ima novo uređeno korito. „Zadovoljan sam zbog toga što su meštani svojim dogovorom doprineli da se ovaj kanal, u dužini od oko 150 metara uzvodno i nizvodno, uredi i očisti od smeća kako ne bi bilo plavljenja“, rekao je predsednik opštine Palilula, Boban Džunić. On je sa načelnicom opštinske Uprave, Marijom Brajdić obišao ovu lokaciju i sa izvođačima radova i meštanima razgovarao o ovoj investiciji.

Okupljeni meštani, predstavnici Saveta građana, objasnili su predsedniku da u određenim periodima u toku godine, zbog neuređenog kanala i bacanja otpada u korito, dolazi do poplava. „Sada će biti mnogo bolje i lakše nego što je bilo do sada. Imali smo veliki problem sa vodom i bujicom koja nam je plavila zemljište“, rekao je Zvonko Ivanović, meštanin Mramorskog potoka.

Predsednik opštine Palilula Boban Džunić je dodao da je dogovor između samih stanovnika sela najvažniji. „Ovim radovima meštani će dobiti mnogo. Bliži se zimski period, a na ovom terenu je dolazilo do poplava i do plavljenja oranica. Ugroženi su i bunari za vodi. Meštani su se međusobno usaglasili i dogovorili oko toga ko šta i gde treba da uradi. Ovo je pravi način rešavanja problema u zajednici. Kada postoji zajedništvo i dogovor, onda i šira društvena zajednica može da utiče da pomogne građanima kao što je to uradila naša opština i grad Niš u ovom slučaju , naglasio je Boban Džunić.

Nakon uređenja atarskih puteva, podrške građanima u rešavanju pitanja vodosnabdevanja i izgradnje kanalizacione mreže, ovo je dobar primer rešavanja i drugih komunalnih problema, udruženih građana, koji su od interesa za zajednicu na seoskom područiju. (EKOpolis,D.Vidojković)

Mramorski potok ,phD.Vidojkovic 2 Mramorski potok ,phD.Vidojkovic

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde