Naslovna Društvo OBELEŽENA KRSNA SLAVA SVETOG APOSTOLA LUKE U DOMU ZDRAVLjA NIŠ

OBELEŽENA KRSNA SLAVA SVETOG APOSTOLA LUKE U DOMU ZDRAVLjA NIŠ

0

Gradski Portal 018 – 01.11.2018

Dom zdravlja Niš je 31.10.2018.godine, tradicionalno obeležio svoju Krsnu Slavu Svetog Apostola Luku. Ovaj dan bio je obeležen svečarskim činom sečenja slavskog kolača u klubu Doma zdravlja Niš u 12:00 časova.

Svečanom činu presecanja slavskog kolača prisustvovao je veliki broj zaposlenih, načelnica Nišavskog okruga, zamenik Gradonačelnika kao i predstavnici svih gradskih opština, predstavnici gradskih institucija, direktori zdravstvenih i drugih ustanova i preduzeća iz Niša i okoline.

U prigodnoj besedi sveštenik je podsetio prisutne da je apostol i jevanđelista Luka bio lekar, filozof, ikonopisac čija se jedna od ikona po predanju i dan danas nalazi na Hilandaru.
Domaćin ovogodišnje slave je Služba za laboratorijsku dijagnostiku na čelu sa načelnikom dr Jelenom Nikolić a sledeće godine domaćin slave je Služba polivalentne patronaže.

Zahvaljujući se zvanicama koje su svojim prisustvom uveličale značajan dan u radu Doma zdravlja, direktor ustanove prof. dr Milorad Jerkan podsetio je da je ovo najveća ustanova takvog tipa na Balkanu i istakao je da smo dobrom organizacijom rada uspeli da zadovoljimo potrebe svih naših pacijenata .Takođe je naglasio da imamo podršku lokalne samouprave, gradonačelnika, predsednika svih opština i drugih gradskih institucija koje su od značaja za rad naše ustanove.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde