Naslovna Društvo Novi razgovor u okviru serijala „Žene stvaraju – razgovori koji pokreću“

Novi razgovor u okviru serijala „Žene stvaraju – razgovori koji pokreću“

0
EU nfo kutak Niš
Ciklus „Žene stvaraju – razgovori koji pokreću“ u 2024. godini otvoriće susret sa Ljubicom Arsić – književnicom, profesoricom i priređivačicom brojnih antologija. Novi književni razgovor zakazali smo za sredu 6. marta od 18 časova u prostorijama EU info Kutka (Vožda Karađorđa 5, Niš). Razgovor sa Ljubicom Arsić će voditi naša saradnica Milica Vučković, pesnikinja i filološkinja književnosti.

Ideja ciklusa „Žene stvaraju – razgovori koji pokreću“ je da zajedno sa istaknutim  književnicama govorimo o stvaralaštvu i poetici, ali i o položaju žene i ženskom identitetu u našem društvu.

Dobitnica Andrićeve nagrade i Ženskog pera, u najužim izborima za mnoga književna priznanja, Ljubica Arsić predstavlja inspirativnu sagovornicu koja preispituje i ruši tabue, tematizuje i analizira položaj žene u porodici i društvu.

Njene zbirke erotskih priča i savremeni romani dotiču se i muško-ženskih odnosa, ali i umetnosti u najširem smislu. Proza u kojoj se prošlo vreme sudara sa savremenim, a događaji ukrštaju sa meditativnim, čine Ljubičino stvaralaštvo intrigantnim, a razgovor sa njom izvorom mnogih saznanja o muzici, slikarstvu, pejzažima, gradovima.

Svi koji žele da prisustvuju razgovoru sa Ljubicom Arsić  potrebno je da popune prijavni formular :

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde