Naslovna Društvo Novi monitori za opremanje Dečije interne klinike

Novi monitori za opremanje Dečije interne klinike

0

Zahvaljujući dugoj i uspešnoj saradnji rukovodstva Kliničkog centra Niš i Klinike za anesteziju i intenzivnu terapiju, sa predstavnicima francuske medicinske kompanije „Massimo set“,  jedinice intenzivne nege Klinike za dečije interne bolesti KC Niš, u kojima su smešteni najmlađi pacijenti sa juga i jugoistoka zemlje, sada su „bogatije“, za deset, najsavremenijih monitora za neinvazivna merenja i praćenja životnih funkcija kod novorođenih beba.

Osim ovih darova, Francuzi su Klinici za anesteziju i intenzivnu terapiju KC Niš, u ime odlične dosadašnje saradnje, uručili i jedan od trenutno, najsavremenijih monitora za praćenje životnih funkcija i kod odraslih, te sada, od ukupno četiri ovakva aparata u Srbiji, čak dva poseduje Klinički centar Niš.

-Meni je zaista drago i ponosan sam, što su naši prijatelji iz francuske kompanije prepoznali značaj naše zdravstvene ustanove i našu potrebu da uvek budemo rame uz rame sa najmodernijim centrima i bolnicama u regionu i šire, zato i želim da im se zahvalim, u nadi da će se naša saradnja nastaviti, a i ujedno želim da naglasim, da evo ponovo, na ovaj način, razbijamo predrasude i obaramo razne teorije, da se ulaže samo u novu zgradu Kliničkog centra Niš, jer se svi članovi Uprave, itekako brinu o svim Klinikama i o dodatnom osavremenjavanju i unapređenju rada na istim, izjavio je prof. dr Zoran Radovanović, generalni direktor KC Niš.

Ni zaposleni i rukovodioci Klinike za dečije interne bolesti i odeljenja Intenzivne nege, nisu skrivali zadovoljstvo zbog ove značajne donacije, jer kako navode, pomoću monitora najnovije generacije, „Rad 97“, sada imaju mogućnost da prate svaku jedinicu u intenzivnoj nezi, u kojoj se leče neonatusi i bebe.

U kompaniji „Massimo“ ističu da su takođe ponosni i srećni što su na ovaj način mogli da pomognu niškom Kliničkom centru.

-Drago nam je što smo danas ovde, među prijateljima i vrsnim stručnjacima medicine, a na ovo smo se odlučili jer smo često pričali sa niškim lekarima intenzivistima o organizaciji rada, potrebama, te smo zajedno shvatili da bi ovo bilo od velikog značaja za dečicu koja se ovde leče, naveli su iz donatorske kompanije „Massimo“.

Sem deset monitora za dečiju intenzivnu negu, među poklonjenom aparaturom, vrednom 20 hiljada evra, našao se i monitor za celokupna, neinvazivna merenja „Radical 7“, sa Root platformom, koji je doniran Klinici za anesteziju i intenzivnu terapiju, a kako navode nadležni na Klinici, ovo je drugi ovakav monitor koji je kompanija „Masimo“ donirala njima.

-Ova najmodernija tehnologija u sebi sadrži mogućnost kontinuiranog praćenja Hemoglobina, kiseonične rezerve krvi, cerebralnu i regionalnu saturaciju kiseonikom, kapnografiju, perfuzioni indeks i stepen sedacije, te sa ponosom mogu da kažem, da je Klinički Centar Niš, prva zdravstvena ustanova u zemlji, koja je uvela ovu tehnologiju i način praćenja pacijenata, veli prof. dr Radmilo Janković, rukovodilac Klinike za anesteziju i intenzivnu terapiju KC Niš.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde