Naslovna Niš Nova lokacija glavne autobuske stanice – Bulevar Heroja sa Košara, iznad fabrike...

Nova lokacija glavne autobuske stanice – Bulevar Heroja sa Košara, iznad fabrike „Filip Moris”

0
Sednica skupšine Gradske Opštine Crveni Krst foto: GP018

Na današnjoj sednici Gradske opštine Crveni Krst usvojeno je mišljenje da se prigradska i glavna autobuska stanica izmeste na Bulevar Heroja sa Košara u blizini fabrike „Filip Moris”.

Plan foto: GP018

Donošenjem prethodnog mišljena na nacrt Četvrtih dopuna i izmena Generalnog urbanističkog plana Niša 2010-2025, GO Crveni Krst je gradskoj Skupštini predložila svoje mišljenje o budućoj lokaciji glavne i prigradske autobuske stanice.

Ovo je krupan korak ka planu Grada da na jednom mestu objedini aerodrom, železničku, i autobusku stanicu.

prof dr. Miroslav Milutinović foto: GP018

„Predlog je dat da će novo mesto biti pored Bulevara sa Košara, to je jedan deo iza „Filipa Morisa”, tu će biti i prigradska autobuska i planira se glavna autobuska stanica. Tu će biti i građevinski kompleks i trgovinski kompleks severno od Bulevara 12. februar”, naveo je predsednik GO Crveni Krst Miroslav Milutinović.

Sednica Gradske Opštine Crveni Krst foto: GP018

Milutinović nije hteo da govori o budućim planovima prostora, na kome se trenutno nalazi glavna i prigradska autobuska stanica. Rekao je da će o nameni tog prostora najbolje govoriti urbanisti.

Ovo mišljenje Opštine Crveni Krst će se pred odbornicima Skupštine Grada Niša naći 14. februara na 37. sednici.

Četvrtim izmenama Gradskog urbanističkog plana je planirano i proširenje romskog groblja.

Planom je predviđen i poslovno-proizvodno-trgovinski kompleks između železničke stanice i Sarajevske ulice, zatim područje sportsko-rekreativne namene na obodu naselja 9. maj, koje obuhvata i deo kod Popovca, koje pripada Crvenom Krstu.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde