Naslovna Niš Nišlijka Jelena Žarić Kovačević (SNS) opet na čelu Odbora za ustavna pitanja...

Nišlijka Jelena Žarić Kovačević (SNS) opet na čelu Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo

0
Jelena Žarić Kovačević foto fb Jelena Žarić Kovačević
Jelena Žarić Kovačević foto: fb Jelena Žarić Kovačević

Jelena Žarić Kovačević, članica Srpske napredne stranke i poslaničke grupe „Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane“, ponovo je postavljena za predsednicu Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo u Skupštini Srbije. Ovo je njen treći mandat na čelu ovog odbora.

„Čast je biti treći put na čelu skupštinskog Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo. Poverenje koje mi je ukazala poslanička grupa „Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane“ opravdaću predanim radom u Odboru, ali i plenumu”, izjavila je Jelena Žarić Kovačević nakon izbora.

Ona je dodala da će u Odboru biti poštovani principi parlamentarne demokratije. Istakla je važnost zajedničkog rada, naglašavajući prisustvo predstavnika opozicije kao pozitivnu stvar.

Žarić Kovačević je objasnila da Odbor redovno zaseda kako bi razmatrao predloge i amandmane, te da će se često sastajati i van redovnih sednica kako bi analizirali predloge.

Biografija:

Jelena Žarić Kovačević je rođena 2. maja 1981.godine u Nišu, gde je završila osnovnu i srednju školu. Diplomirala je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Nišu, na kome je kasnije stekla zvanje master pravnih nauka.

Radila je kao advokatica do 2012. godine, kada je postavljena za zamenicu Sekretara Skupštine grada Niša.

Na lokalnim izborima 2020. godine izabrana je za odbornicu opštine Crveni Krst u Nišu.

Bila je članica je Glavnog odbora Srpske napredne stranke, a u novembru 2021. na Skupštini Srpske napredne stranke izabrana je za članicu Predsedništva. Članica je Gradskog odbora Srpske napredne stranke u Nišu.