Naslovna Društvo „Niška Banja“ dobila modernu verziju i animirani spot pod potpisom globalne zvezde...

„Niška Banja“ dobila modernu verziju i animirani spot pod potpisom globalne zvezde Satori [VIDEO]

0
Niška Banja
Niška Banja

Pesma „Niška Banja“, jedna od najpoznatijih tradicionalnih pesama sa naših prostora, dobila je svoju modernu verziju i animirani spot, objavila je EXIT fondacija. Ovo izdanje, u okviru nove grane EXIT-ove diskografske kuće EXIT Я:Evolution, potpisuju globalna  zvezda srpsko-holandskog porekla Satori, bend Naked i Tamara Kezz.

Pesma, koja je više puta adaptirana i izvođena širom sveta, sada je dobila savremeni zvučni identitet zahvaljujući ovim izuzetnim izvođačima.

„U novoj verziji „Niška Banja“ spojeni su tradicionalni muzički duh star jedan vek i moderan zvuk. Satori je doprineo svojim izvanrednim produkcijskim veštinama, bend Naked svojom virtuoznošću, a Tamara Kezz svojim jedinstvenim glasom“, navodi EXIT fondacija na sajtu.

Zvanični, animirani spot za novu verziju pesme inspirisan je fotografijama ovog lekovitog bisera jugoistočne Srbije i njegovom bogatom tradicijom, predstavljenom na moderan način. Spot i pesma su dostupni na svim digitalnim platformama.

Ovaj projekat realizovan je u okviru MOST inicijative (The Bridge for Balkan Music), čija je misija da izgradi mostove između balkanskog i globalnog muzičkog tržišta u žanru World Music. MOST projekat podržava Kreativna Evropa, a u Srbiji ga predstavlja EXIT fondacija.

EXIT Я:Evolution je nova grana diskografske kuće posvećena svesnoj muzici (Conscious Music) i deo je glavnog lejbla EXIT Soundscape. Oba projekta su deo centra za razvoj globalnih zvezda EXIT Echosystem, koji ima za cilj da podrži perspektivne i talentovane muzičare sa naših prostora i omogući im da razviju uspešne svetske karijere.

Ovim izdanjem EXIT fondacija nastavlja svoju misiju promocije kulture i muzike sa Balkana na globalnom nivou, istovremeno pružajući podršku mladim umetnicima u njihovom razvoju i proboju na međunarodnu scenu.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde