Naslovna Društvo NIŠAVSKI UPRAVNI OKRUG PROSLAVIO SVOJU SLAVU SPASOVDAN

NIŠAVSKI UPRAVNI OKRUG PROSLAVIO SVOJU SLAVU SPASOVDAN

0

Gradski Portal 018 – 06.06.2019

“Otvorili smo vrata okriga za građane i u tom smislu smo postali njihov servis na pravi način. Veliku zahvalnost dugujem svima koji su zaposleni u okrugu, mislim pre svega ne inspektore jer svaku akciju koju smo osmislili oni su ispratili do kraja na zadovoljstvo građana. Akcenat smo stavili na Karavan koji nastavlja da putuje, a još jedan važan segment su dani Otvorenih vrata kada građani dolaze da razgovaraju sa inspektorima o problemima koje imaju”, istakla je Dragana Sotirovski, načelnica Nišavskog upravnog okruga koji je juče obeležio Spasovdan. Slavski kolač je presekao otac Branko Cincarević, a slavlju su prisustvovale mnogobrojne zvanice iz nekoliko okruga, lokalnih samouprava, grada Niša, republičkih i lokalnih javnih preduzeća sa kojima je okrug prethodnih godinu dana sarađivao.

Slavu je gostima čestitala i Dragica Stošić, načelnica Odeljenja tržišne inspekcije.

“Velika mi čast što je tržišna inspekcija domaćin slave, a posebno nam je drago da smo, zahvaljujući načelnici Dragani Sotirovski, zadobili poverenje građana”, kazala je Stošić.

Vreme kada se obeležava slava je vreme kada se planira i rad za naredni period.

“Mnogo toga se desilo između dve slave, ali ono čime smo najviše zadovoljni to je što smo pokazali da okrug može da bude vidljiv i učinili smog a vidljivim”, dodala je Sotirovski. “Sa druge strane, kada vam na ovaku svetkovinu dođu i gosti iz susednih okruga ti znači da su se okruzi povezali, da sarađuju, da zajedno radimo mnoge projekte. To je sinergija koja je nephodna u ovom delu Srbije kako bi smo pokazali da i mi hoćemo, da umemo i da možemo. Na taj način ćemo pomoći ovom delu Srbije da više ne nosi epitet nerazvijenog kraja”.

Sotirovski je dodala da je uloga okruga da pomogne lokalnim samoupravama da bolje komuniciraju sa ministarstvima kako bi ona imala uvid u to kome je potrebna i kakva pomoć.

“Sa druge strane lokalne samouprave se javljaju okrugu i kažu gde bi smo mi mogli da pomognemo, koji su to uslovi koje oni nude da bi tu bila izgrađena fabrika. Okrug je taj koji pravi klimu za investitore da bi oni uložili u neku opštinu”, dodala je Sotirovski.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde