Naslovna Aleksinac Nišavski upravni okrug – izveštaj iz poplavljenih područja

Nišavski upravni okrug – izveštaj iz poplavljenih područja

0

Načelnik Nišavskog upravnog okruga i komandant Okružnog štaba za vanredne situacije u Nišu, Petar Babović, u stalnom je kontaktu sa nadležnima u lokalnim samoupravama Nišavskog okruga koje su pogođene poplavama i razvoj situacije se iz sata u sat prati.

Ohrabruje vest da su vodostaji reka svuda u blagom padu. Rasli su samo vodotoci prvog reda u Doljevcu. U porastu je bila Južna Morava i njene pritoke, Toplica i Pusta Reka, ali nije došlo do ugrožavanja objekata. Noć je u Doljevcu protekla mirno. Nadležne ekipe su na terenu, voda se ispumpava iz poplavljenih objekata, a obezbeđen je kalorifer za sušenje prostorija. Izvorište u selu Žainovac je zamućeno, pa je u dogovoru sa JKP Naissus načelnik Babović obezbedio cisternu sa pijućom vodom koja obilazi to i druga najugroženija sela na teritoriji opštine Doljevac.

I u Gadžinom Hanu je u toku sanacija šteta nastala od poplava.

Predstavnici te opštine i sve ekipa Javno komunalnog preduzeća Gadžin Han uveliko rade na saniranju oštećenih puteva u selima Veliki Krčmir, Mali Krčmir, Gornje Dragovlje, Donje Dragovlje, Ličje i Semče.

Na teritorije Svrljiga stanje je stabilno posle izlivanja Timoka u atare nekoliko sela te opštine. Blagovremenom intervencijom vatrogasne jedinice i radnika Javno komunalnog preduzeća, uspešno je zaštićen i jedan pomoćni objekat. Vodostaj trenutno opada, ali se situacija redovno prati.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde