Naslovna Društvo “Nebeske Vidre” uručile zahvalnicu predsedniku Skupštine grada Niša

“Nebeske Vidre” uručile zahvalnicu predsedniku Skupštine grada Niša

0
Goran Stojkov dr Boban Džunić Ivan Krstić foto: GP018

Predstavnici Udruženja “Nebeske vidre” sastali su se danas sa predsednikom Skupštine grada Niša i uručili mu zahvalnicu za nesebičnu podršku koju im pruža. Predsedik ovog Udruženja Goran Stojkov je rekao da će Nebeske vidre sledeće godine obeležiti pet godina postojanja, a nastalo je formiranjem istoimenog fudbalskog kluba 1994. godine, koji je bio sastavljen od oficira, podoficira i vojnika.

Uručenje zahvalnice foto: GP018

“Klub je prestao da radi 2012. godine, a mi nošeni padobranskom tradicijom želeli smo da sačuvamo ime i korene i odlučili smo da se ponovo sastanemo i napravimo Udruženje. Sledeće godine obeležavamo i 30 godina postojanja kluba”, istakao je on.

Podsetio je da su ove godine organizovali i memoraijalni turnir po prvi put, za pripadnika Eskadrile i dugogodišnjeg člana i upravo će to biti cilj udruženja, pomen stradalim pripadnicima 63. padobranske brigade i kluba.

“Svi članovi su borci. 18 pripadnika su borci prve kategorije, a sportom se bavimo da sačuvamo klub. Želimo da pokažemo da je sport zvezda vodilja i da mladim generacijama pokažemo ko smo mi zaista, da im kažemo da je iza nas jedno teško vreme, ali da smo se izborilo”, rekao je Stojkov.

Najavio je da će sledeće godine otvoriti spomen sobu , gde će biti izloženo sve što je sačuvano od prvog dana postojanja Udruženja i kluba, od dresova, zahvalnica i drugih predmeta.

“Skupština grada Niša ima saradnju sa nevladinim generacijama, a posebna nam je čast da sarađujemo sa Udruženjima koja su se borila za nezavisnost i za čast države Srbije”, istakao je Džunić.

Predsednik gradskog parlamenta je na kraju zaključio da svi zajedno trebamo da nastavimo da se borimo za našu zemlju u miru.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde