Naslovna Društvo NATO AVIO-BOMBA UNIŠTENA U KAMENOLOMU U OPŠTINI GADŽIN HAN (VIDEO)

NATO AVIO-BOMBA UNIŠTENA U KAMENOLOMU U OPŠTINI GADŽIN HAN (VIDEO)

0
NATO AVIO-BOMBA UNIŠTENA U KAMENOLOMU
NATO AVIO-BOMBA UNIŠTENA U KAMENOLOMU foto: MUP

Projektil NATO koji je jutros deaktiviran i uklonjen sa gradilišta u okviru Naučno-tehnološkog parka u Nišu, uništen je nešto pre 14 časova u kamenolomu na području opštine Gadžin Han.

Kamenolom se nalazi pored puta koji vodi od sela Sopotnica ka selu Kaletinac, a osim u tim selima eksplozija se po rečima meštana, čula i u ostalih desetak sela na obroncima Suve planine.

Stanovnici opštine Gadžin Han nisu bili zvanično obavešteni o uništavanju avio-bombe teške oko tonu u lokalnom kamenolomu iako su među njima od juče kružile takve glasine.

“Čula se jaka detonacija, prozori su se zatresli”, kazali su Glasu juga stanovnici Dragovlja.

Kamion sa avio-bombom praćen policijskim i vojnim vozilima, ekipom Hitne pomoći i vatrogasnim vozilom prošao je oko 11 časova putem koji od Niša vodi preko Gadžinog Hana i Donjeg Dušnika do Sopotnice.

Predstavnici Sektora za vanredne situacije jutros su saopštili da avio-bomba težine 1.000 kilograma, kojom su NATO avioni gađali Niš 1999. godine, ima bojevu glavu sa 430 kilograma eksploziva.

 

Deo naselja Stevan Sinđelić bio je jutros evakuisan zbog uklanjanja projektila ali su meštani mogli da se vrate svojim kućama već posle 10 časova.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde