Naslovna Društvo Narodno pozorište i zlatara „Stanimirović“ nagradili đake generacija niških srednjih škola

Narodno pozorište i zlatara „Stanimirović“ nagradili đake generacija niških srednjih škola

0
Narodno pozorište i zlatara „Stanimirović“ nagradili đake generacija niških srednjih škola
Narodno pozorište i zlatara „Stanimirović“ nagradili đake generacija niških srednjih škola foto: GP018

Zlatara „Stanimirović“ u saradnji sa Narodnim pozorištem Niš organizovala je svečanu dodelu nagrada najuspešnijih učenicima niških srednjih škola. Svaki đak generacije je od zlatare „Stanimirović“ dobio poseban poklon u vidu briljantina u blisteru, a od Narodnog pozorišta Počasnu kartu za narednu pozorišnu sezonu.

Ovo je sedma godina kako ova zlatara organizuje darivanje najboljih učenika, a treća kako je Narodno pozorište domaćin dodele nagrada najuspešnijim niškim đacima.

Nagrađena su 20 učenika iz 19 niških srednjih škola, s obzirom na to da su u jednoj školi izabrana dva đaka generacije. Među nagrađenima je i Aleksandra Jovanović, đak generacije Medicinske škole.

Aleksandra Jovanović foto: GP018

„Zaista je prelep osećaj. Jeste bilo teško, ali na kraju se sve isplati kad dođemo dovde. Definitivno je podstrek za dalje za fakultet i za ceo život. Naravno, bilo je dosta odricanja, ali sve se isplati i dođe na svoje. Upisaću Medicinski fakultet“, rekla je Aleksandra.

Biti najbolji među najboljima zahteva neku prevagu, a to su obično rezultati na takmičenjima, koji su jako važni.

Nikola Ranđelović
Nikola Ranđelović foto: GP018

„Zahtevalo je dosta truda, dosta takmičenja i dosta ulaganja svog ličnog vremena, bilo je dosta, ali vredelo je. Takmičenja su jedna od stavki koje i odlučuju da li će neko biti đak generacije, pored ocena u školi. Lepo je znati da neko vidi naš trud. Moji roditelji s uvek bili uz mene i uvek su me podržavali, bilo finansijski bilo kroz lepe reče“, poručio je Nikola Ranđelović iz Elektrotehničke škole „Mija Stanimirović“.

Velike uspehe na takmičenjima postigao je i Jovan Zdravković iz Gimnazije „Bora Stanković“.

Jovan Zdravković foto: GP018

„Imao sam dosta takmičenja iz biologije u pisanju naučnih radova. Kruna svega toga je bilo republičko takmičenje u okviru Biološkog društva. To je nešto za šta sam radio od petog razreda, volim biologiju. Pored mene ima još dobrih učenika iz biologije u mojoj školi“, izjavio je Jovan.

Iz zlatare „Stanimirović“ poručili su da najbitnije ulaganje u mlade i u budućnost. Maja iz ove zlatare je pozvala i kolege da prate njihov primer i nagrade uspešne mlade ljude.

Spasoje Ž. Milovanović
Spasoje Ž. Milovanović foto: GP018

Narodno pozorište Niš uvek se priključuje lepim događajima, a posebno ovako značajnim stvarima – dodeli nagrada najuspešnijim učenicima niških škola. Oni jesu naša budućnost i treba ih podržati“, poručio je direktor Pozorišta Spasoje Ž. Milovanović

Nakon svečane dodele nagrada upriličen je koktel u gornjem foajeu Pozorišta, gde su nagrađeni đaci su imali priliku da se druže međusobno i da razmene svoja iskustva.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde