Naslovna Društvo Najavljeno prolećno uređenje vrtića i škola. Kreće se od obdaništa „Neven“

Najavljeno prolećno uređenje vrtića i škola. Kreće se od obdaništa „Neven“

0
Iz Grada Niša je najavljeno da će tokom proleća početi uređenje i rekonstrukcija vrtića i osnovnih škola. Trenutno se analizira situacija i pravi spisak kojoj obrazovnoj ustanovi je šta potrebno.

Vrtić „Neven“ u opštini Medijana bio mogao prvi da dobije renovirano dvorište i fasadu. Gradonačelnica Niša je sa predstavnicima Direkcije za izgradnju i Zavoda za urbanizam obišla obdanište „Neven“ i prilikom obilaska je najavila otvaranje novih vrtića.

Dragana Sotirovski,foto:GP018

„Veliko prolećno sređivanje svih onih ustanova koje se bave obrazovanjem. Već pravimo spiskove i dogovaramo sa direktorima osnovnih škola šta kome nedostaje i šta treba da se sredi. Već u prvoj polovini godine ćemo imati radove. Vrtići su nam u ovom trenutku prioritet“, rekla je Dragana Sotirovski.

Vrtić „Neven“ postoji preko 40 godina i jedan je od najstarijih u gradu. U ovaj vrtiće ide oko 200 mališana, koje na samom ulazu u vrtić čeka trošna i zakrpljena staza, dok uređenog prostora za igru nemaju, a ni mobilijara.

Svetlana Mitić,foto:GP018

„U ovom vrtiću veliki problem je dvorište i svakako je potrebno da se srede sve staze koje vode do dvorišta, onda deo dvorišta za sportske aktivnosti i drugi deo dvorišta koji deca koriste za igru sa vaspitačima“, navela je Svetlana Mitić, direktorka JPU „Pčelica“.

Vrtic Neven,foto:GP018

Gradonačelnica je najavila da će u martu biti završeni radovi na vrtićima u Trupalu i Panteleju, a prema rečima direktorke JPU „Pčelica“, trenutna lista čekanja na upis u vrtiće je između 500 i 600 deteta.

Direktorka „Pčelice“ je rekla da je svim starijim vrtićima potrebna rekonstrukcija, naročito vrtiću „Leptirić“.

Foto:GP018

Za mališane ovog vrtića Grad Niš je obezbedio paketiće, od novogodišnjih praznika, koji su im danas i uručeni.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde