Naslovna Društvo Najavljeno otvaranje Bulevarske pijace za petak

Najavljeno otvaranje Bulevarske pijace za petak

0
Najavljeno otvaranje Bulevarske pijace
Najavljeno otvaranje Bulevarske pijace foto: GP018

Radovi na rekonstrukciji pijace „Krive livade“, koja je poznatija kao Bulevarska, privode se kraju. Ostalo je još samo popločavanje prilaza, kaže direktor KLER-a, i najavljuje da je planirano otvaranje u petak 26. aprila.

Rekonstrukcija pijace je počela u septembru prošle godine i tad je najavljeno otvaranje u februaru.

Dušan Radivojević, direktor KLER-a foto: GP018

„Završavamo radove. Radovi su gotovo završeni, rade se radovi u parteru kako bi se potpuno oformio ceo blok i pustio u funkciju. Preliminarni datum za otvaranje je 26. april“, rekao je Radivojević za „Belami“.

Rekonstruisana pijaca će dobiti i novi raspored, tezge sa poljoprivrednim proizvodima će biti bliža Bulevaru, a na platou će biti raspoređene tezge sa robnim proizvodima. Na sredini platoa će ostati prazan prostor koji će imati različite namene.

Do sada je bila zakupljena 51 tezga za prodaju poljoprivrednih proizvoda, a direktor „Tržnice“ je prilikom obilaska radova krajem prošle godine najavio da će s renoviranjem pijace taj broj porasti na preko 150, a očekuje se i preko 120 robnih tezgi.

Natkrivena pijaca će biti osvetljena i radiće 24 časa. Centralni deo pijace će pružiti mogućnost da se organizuju i neke manifestacije.

Pijaca se prostire na 4.000 kvadrata, a uskoro se očekuje i postavljanje video-nadzora.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde