Naslovna Aleksinac Na području Nišavskog okruga u samoizolaciji 2.866 osoba

Na području Nišavskog okruga u samoizolaciji 2.866 osoba

0
foto: redakcija Gradski portal 018

Na području Nišavskog okruga u samoizolaciji je zaključno sa jučerašnjim danom bilo 2.866 osoba, objavljeno je na sajtu Vlade Srbije.

Najviše građana u samoizolaciji je u Nišu – 2.311, potom u Aleksincu 311, Merošini 84, Doljevcu 74, Svrljigu 51 i Gadžinom Hanu 29.

Veliki broj građana okolnih mesta u tom delu Srbije takođe se nalazi u samoizolaciji zbog toga što su došli iz inostranstva ili bili u kontaktu sa obolelim od korona virusa.

U Leskovcu je u samoizolaciji 1.429 građana, Pirotu 433, Prokuplju 233, Babušnici 194, Dimitrovgradu 171, Sokobanji 86, Žitorađi 72.

U Osnovnom javnom tužilaštvu u Nišu kazali su da je u protekle dve nedelje podneto 27 krivičnih prijava zbog kršenja mera samoizolacije, ali i nepoštovanja drugih mera koje su donete u cilju suzbijanja širenja epidemije korona virusa.

U tužilaštvu su naveli da su svega dve, tri prijave podnete zbog ozbiljnijeg kršenja mera samoizolacije.

„Prijave su uglavnom podnete protiv ljudi koji su ušli u zemlju pre proglašenja vanrednog stanja i nisu bili informisani da moraju da budu u izolaciji. Imali smo i slučaj da je u stanu porodice koja je bila u samoizolaciji pukla cev i stan je poplavljen, pa su pronašli privremeni smeštaj, a nisu o tome obavestili policiju, a to je bila njihova obaveza“, istakli su u tužilaštvu.

Osnovno javno tužilatvo podnelo je jedan optužni predlog Osnovnom sudu u Nišu, dok su ostali postupci u toku.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde