Naslovna Društvo Na inicijativu privrednika počela izgradnja vodovodne mreže u industrijskoj zoni u Gornjoj...

Na inicijativu privrednika počela izgradnja vodovodne mreže u industrijskoj zoni u Gornjoj Vrežini

0
Početak radova JKP Naissus foto: GP018

Zahvaljujući udruženim građanima, i pre sve privrednika iz opštine Pantelej, radi se na izgradnji vodovodne mreže u industrijskoj zoni. Ta izgradnja će biti od pomoći, ne samo privrednicima u industrijskoj zoni, već i vikend naselja i samim građanima Gornje Vrežine.

Izgradnjom ovog kraka vodovodne mreže daje se mogućnost priključaka novoizgrađenih objekata, i već izgrađenih brojnih firmi. Dužina vodovodne mreže iznosiće 686 metara. Rok za izvođenje radova je 25 radnih dana.

„Vodovodne cevi su polietilenske od 160 milimetara. Cena radova je oko 7 miliona dinara, a finansijer je Grad Niš. Radove izvodi JKP „Naissus“ na najbolji mogući način. Ovo će značiti za podizanje novih privrednih subjekata, koji će sada imati dobru vodu. Značiće za vikend naselje Gornja Vrežina, koje će dobiti kvalitetnije vodosnabdevanje, a u nekoj sledećoj fazi značiće i za samo naselje Gornja Vrežina, koje će dobiti kvalitetno vodosnabdevanje, sigurnost i manje havarija, zbog trenutno pojačanog pritiska koji se nalazi u mreži“, pojasnio je Goran Milosavljević, vršilac dužnosti direktora JKP „Naissus“ Niš.

Gradonačelnica Niša je sa svojim saradnicima obišla tekuće radove na izgradnji vodovodne mreže.

„Kada sugrađani imaju dobar predlog, a u ovom slučaju su to bili privrednici, i taj predlog upute pre sve Gradskoj opštini Pantelej, i kada mi u Gradu dogovorimo da je to investicija koja je nama jako važna onda imate početak radova. Raduje nas što su privrednici zadovoljni, oni upošljavaju veliki broj radnika, a čujemo da će sada biti i novih radnih mesta. Porez na zarade je zapravo najveći procenat onoga što ulazi u budžet. Tako da mislim da je ova mala industrijska zona u Gornjoj Vrežini dobar primer dogovora između sugrađana, privrede i nas u Gradu“, rekla je Sotirovski.

Slaviša Rajković, predsednik Saveta građana mesne zajednice Gornja Vrežina, nada se da će izgradnja ovog kraka vodovodne mreže pospešiti razvoj industrijske zone, i da će biti novih zapošljenja.

„Izgradnja hidratantske mreže pre svega rasterećuje mrežu vodovoda u Gornjoj Vrežini. Druga stvar je razvoj industrijske zone koja nam obezbeđuje investitore. Nadam se da će biti i dosta zaposlenih ljudi iz Gornje Vrežine, pre svega mladih, koji će naći posao ovde“, nada se Rajković.

Dragan Milanov, vlasnik preduzeća „Janikomerc“ iz Panteleja, je jedan od inicijatora ovog projekta. Izgradnjom ove vodovodne mreže, smatra da je dosta olakšano privrednicima, i da je to dobar početak za gradnju novih firmi.

Gradonačelnica Niš je najavila i velike projekte i planove za industrijsku zonu Sever 1 i 2. Ta zona se oprema uz pomoć države i trebalo bi uskoro da počne sa izgradnjom. Očekuje se dolazak velikih investitora u tu industrijsku zonu.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde