Naslovna Niš Ministarka Žarić Kovačević razgovarala sa predstavnicima Crte i Zeleno-Levog Fronta

Ministarka Žarić Kovačević razgovarala sa predstavnicima Crte i Zeleno-Levog Fronta

0
Žarić Kovačević razgovor sa predstavnicima Crte i Zeleno-Levog Fronta
Žarić Kovačević razgovor sa predstavnicima Crte i Zeleno-Levog Fronta foto: mduls.gov.rs

Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Jelena Žarić Kovačević održala je danas u prostorijama Ministarstva sastanak sa predstavnicima nevladine organizacije CRTA i predstavnicima političke stranke Zeleno-levi front, a koji su ujedno i članovi Radne grupe za unapređenje izbornog procesa Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo Narodne skupštine Republike Srbije.

Povod sastanka je odluka Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo Narodne skupštine Republike Srbije nakon donošenja Zakona o dopunama Zakona o jedinstvenom biračkom spisku, kojom je omogućeno članovima i zamenicima članova Radne grupe da prate primenu člana 2. pomenutog zakona.

Sastanak je održan sa ciljem definisanja načina i uslova pod kojima će Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave omogućiti zainteresovanim članovima i zamenicima članova Radne grupe da prate realizaciju navedenih aktivnosti.

Podsetimo, na Drugoj sednici Prvog redovnog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije, koja je održana 10. maja 2024. godine, donet je Zakon o dopunama Zakona o jedinstvenom biračkom spisku. Članom 2. Zakona propisano je da će birač koji je upisan u birački spisak, a koji je u periodu posle 3. jula 2023. godine prijavio prebivalište u jedinici lokalne samouprave, odnosno u gradskoj opštini u kojoj su za 2. jun 2024. godine raspisani lokalni izbori, biti upisan u deo biračkog spiska prema mestu prebivališta koje je imao na dan 3. jula 2023. godine.

Sutra, 15. maja 2024. godine, u Vladi Republike Srbije održaće se sastanak sa Radnom grupom za unapređenje izbornog procesa Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo Narodne skupštine Republike Srbije.

#Politika 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde