Naslovna Društvo Ministar Dačić obišao rekonstruisanu Upravu za vanredne situacije u Nišu

Ministar Dačić obišao rekonstruisanu Upravu za vanredne situacije u Nišu

0
Dačić obilazak Uprave za vanredne situacije u Nišu
Dačić obilazak Uprave za vanredne situacije u Nišu foto: GP018

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić posetio je rekonstruisan objekat Uprave za vanredne situacije u Nišu. Vatrogasni dom ima kompletno novu opremu i nova vozila, a prema rečima ministra to je od velikog značaja za građane jer su uslovi za rad veoma bitni za brzo reagovanje.

On je u Nišu ponovio da je glavni cilj Ministarstva  osiguranje bezbednosti države i sugrađana, ali i sve drugo što spada u domen Ministarstva unutrašnjeg poslva, a to je pre svega borba protiv kriminala, očuvanje javnog reda i mira, borba protiv terorizma, ali i poboljšanje rada svih jedinica.

Ivica Dačić
Ivica Dačić foto: GP018

„Želimo u pravom smislu te reči da budemo u službi građana. Neophodno je da se omoguće bolji uslovi za izdavanje ličnih dokumenata, već sam čuo primedbe da postoje gužve“, istakao je Dačić i dodao da je ovo jedno kompleksno Ministarstvo koje je od vitalnog značaja za državu.

Dačić je istakao da bez jake policije i vojske nema jake države i naglasio da će se truditi da Ministarstvo unutrašnjih poslova bude najbolje u Vladi Srbije.

Načelnik Uprave za vanredne situacije u Nišu Srđan Mitrović kazao je da je zgrada Uprave kompletno rekonstruisana, tako da su sada stvoreni adekvatni uslovi za rad. Niška Uprava radi sa 21 vozilom, od čega je 12 vatrogasnih, osam terenskih i jedno specijalno vozilo za gašenje šumskih požara. On je frekao da je u planu još vozila. 

Srđan Mitrović
Srđan Mitrović foto: GP018

„Do sada smo uspeli da odgovorimo na sve izazove. Naše snage pojačavamo svake godine mladim ljudima. Godišnje ova jedinica iznese oko 1600 intervencija u proseku. One se obično povećaju preko leta, polovinom jula. Mi smo spremni ne samo za ovde, već smo više puta pomagali i našim susednim zemljama kada su ih zadesili zemljotresi ili veliki požari“, rekao je Mitrović.

U vatrogasnoj brigadi radi 91 vatrogasac-spasilac, a ukupno u Uprava nišavskog okruga broji 178 radnika.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde