Naslovna Društvo “Miljkovićevi dani poezije”

“Miljkovićevi dani poezije”

0

Udruženje književnika „Branko Miljković“ iz Niša, u saradnji sa Omladinskim savetom Niša, po sedamnaesti put je raspisalo književni konkurs za poeziju „Između dva sveta“, koji je sastavni deo manifestacije „Miljkovićevi dani poetzije“. Na konkursu koji je otvoren do 15. jula, mogu učestvovati svi zainteresovani koji stvaraju na srpskom jeziku, tako što će poslati do tri pesme, potpisane punim imenom i prezimenom, a do sada je već pristiglo stotinak radova.

“Iz godine u godinu, interesovanje za ovaj konkurs je sve veće. Pored učesnika iz Srbije i sa prostora bivše Jugoslavije, postoji veliko interesovanje pesnika iz inostranstva, o čemu govori podatak da je samo prošle godine bilo više od dve hiljade učesnika. Branko Miljković je pesnik koji zaslužuje ovu pažnju, te mu pisci i na ovaj način odaju počast- ističe predsednik Organizacionog odbora ovogodišnjeg Konkursa”, Zoran Pavlović.

Radove je potrebno slati na adresu: Omladinski Savet Niša, 18000 Niš, ul. Vožda Karađorđa br. 16 (potkrovlje), telefon: 522-405. ili na mejl adresu: omladinskisavetnisa@gmail.com

Proglašenje pobednika ovog sedamnaestog Konkursa, dodela nagrada i radovi koji od strane stručnog žirija budu ušli u najuži izbor biće odštampani u posebnom zborniku koji će biti promovisan u oktobru 2019. godine.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde