Naslovna Društvo Kajakaš Marko Đorđević najbolji sportista u izboru Grada Niša

Kajakaš Marko Đorđević najbolji sportista u izboru Grada Niša

0
Dodela priznanja najboljim sportisima foto; GP018

U Gradskoj kući uručene su nagrade sportistima koji su sa najvećim uspehom predstavljali ovaj grad. Za najboljeg sportistu izabran je Marko Đorđević član kajak-kanu kluba „Gusar“, za najboljeg mladog sportistu Ognjen Mitrović kik-bokser kluba „Vukovi 018“, dok je za najbolji sportski kolektiv Niša u 2022. godini izabran ženski rukometni klub „Naisa“.

U prisustvu brojnih sadašnjih i bivših sportista, nagrade je uručila Ana Joković, nekadašnja reprezentativka Srbije u košarci, a danas potpredsednica Košarkaškog saveza Srbije.

Ana Joković foto; GP018

„Mnogo je lepo gledati osvajače nagrade. To je jedan podstrek da i u budućnosti budu još bolji. Rukometašice su igrale i Evrope, što je za pohvalu. Iskoristite sredstva koja dobijate od Grada i budite još uspešniji. Žao mi je što nema mojih košarkaša i košarkašica i nadam se da će i oni dobiti priznanja u budućnosti“, rekla je Ana Joković.

Grad će osvajačima ovih priznanja dodeliti i 150 hiljada dinara.

Osvajač priznanja za najboljeg sportistu Niša Marko Đorđević je reprezentativac Srbije u olimpijskom kajak slalomu na divljim vodama.

Marko Đorđević foto; GP018

„Puno mi znači jer su treninzi uvek naporni i uvek je potrebno da se nađe motivacija da se nastavi sa treniranjem. Godina je bila vrlo naporna zbog velikog broja takmičenja, i teško je ostati na visokom nivou cele godine“, kaže najbolji sportista Niša za 2022. godinu.

On je dodao da su mu glavni ciljevi za narednu godinu Evropsko i Svetsko prvenstvo do 23 godine, učešće na Evropskim igrama u Krakovu, ali i takmičenje gde se ostvaruje norma za Olimpijske igre 2024. godine

Ognjen Mitrović foto; GP018

Ognjen Mitrović iz kik-boks kluba „Vukovi 018“, najbolji mladi sportista Niša, kaže da mu je to priznanje podstrek za dalje takmičenje i motivacija da bude još bolji u sledećoj sezoni kada počinje takmičenje u seniorskoj kategoriji.

Anastasija Nedeljković rukometašica „Naise“, najboljeg niškog kluba, zahvalila je gradu i publici, koja im pruža podršku na svim utakmicama.

Anastasija Nedeljković foto; GP018

„Hvala Gradu, i čestitke klubu i svim devojkama na dobrim rezultatima ove godine. Dosta nam znači što imamo dobru publiku, i lakše se igra kad imamo podršku. Nadam se da ćemo u sledećoj godini imati bolje rezultate, ući u plej-of i, kao i svake godine, igrati Evropu“, rekla je Anastastija Nedeljković.

Dragana Sotirovski foto; GP018

Gradonačelnica Niša je zahvalila svim sportistima što predstavljaju grad na najbolji način. Zahvalila je prisutnim bivšim sportistima koju svoje znanje i iskustvo dele sa mladim sportistima.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde